Obavijesti Video Pretražite Navigacija
deseci ozlijeđenih

FOTO/VIDEO Drama u Havani, eksplozija u popularnom hotelu: Poginulo najmanje osam osoba, predsjednik otkrio uzrok

Aktualno Galerija Eksplozija u hotelu na Kubi - 1 Eksplozija u hotelu na Kubi - 1 Foto: Afp Eksplozija u hotelu na Kubi - 2 Eksplozija u hotelu na Kubi - 2 Foto: Afp Eksplozija u hotelu na Kubi - 3 Eksplozija u hotelu na Kubi - 3 Foto: Afp Eksplozija u hotelu na Kubi - 4 Eksplozija u hotelu na Kubi - 4 Foto: Afp +2 Eksplozija u hotelu na Kubi - 5 Galerija 1/7 >>
Snažna eksplozija dogodila se u petak poznatom hotelu u centru Havane, razrušila je nekoliko katova. Traga se za ljudima pod ruševinama.

Eksplozija se dogodila u popularnom hotelu u Havani, a nekoliko katova je razbijeno. Navodi se da su neki gosti zarobljeni na gornjim katovima nakon što je eksplozija uništila ogromne dijelove zgrade na Kubi.

Najmanje osam osoba je poginulu, a na desetke ih je ozlijeđeno nakon snažne eksplozije u hotelu s pet zvjezdica u središtu kubanske prijestolnice Havane, objavili su državni mediji, piše Sky News. Hospitalizirano je 30 osoba. 

Predsjednik Miguel Diaz-Canel rekao je da eksploziju u hotelu Saratoga nije izazvala bomba, dodajući da se čini da je najvjerojatniji uzrok curenje plina, prenosi Reuters.

Državna televizija izvijestila je da eksplozija "nije teroristički napad".

Hotel je bio zatvoren i samo su radnici bili unutra u vrijeme eksplozije.

Robert Enrique Calzadilla, predstavnik tvrtke koja upravlja mnogim hotelima u zemlji je rekao da se hotel s 96 soba trebao ponovno otvoriti u sljedećih nekoliko dana i da radnici na licu mjesta vrše posljednje pripreme. Kao mogući uzrok tragedije istaknuo je i curenje plina.

"Radnici su popravljali i radili sve na otvaranju imanja, a ujutro su dobavljali plin i čini se da je neka nesreća izazvala eksploziju", rekao je.

Guverner Havane, Reinaldo Garcia Zapata, rekao je da je hotel u procesu obnove i da u njemu nije bilo gostiju, izvještavaju novine Komunističke partije Granma.

Vlasti su nastavile da se istraga o eksploziji nastavlja, ali "sve ukazuje da se eksplozija dogodila slučajno".

Mirror piše da su Kubanci spasili neke od ljudi koji su bili ostavljeni pod ruševinama jer su se pojavile snimke mještana koji pokušavaju spasiti ranjene.

Slike s mjesta događaja prikazuju raznesenu fasadu te oblake prašine i dima. Policija i vatrogasci tragaju za preživjelima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna aktivirao​ eksplozivnu napravu Uhićen 17-godišnjak zbog eksplozije fast fooda u Splitu: Policija objavila kolika je šteta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Podstrana kraj Splita: Odjeknula snažna eskplozija, muškarac lakše ozlijeđen

Hotel je gotovo potpuno uništen, a neke od zgrada pored njega također su oštećene eksplozijom. Uništeni su i autobusi i automobili ispred hotela.

Hotel je preuredila britanska tvrtka nakon pada Sovjetskog Saveza i godinama se smatrao mjestom za posjete vladinim dužnosnicima i slavnim osobama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene