Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uplašili su se

VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Odbjegli konji projurili su središtem Londona. Ulicama su jurili dva sata i u tri različita incidenta ozlijeđeno je petero ljudi.

Pet osedlanih konja bez jahača, od kojih je jedan bio i krvav, protrčala su u srijedu ujutro središtem Londona jer ih je uplašila buka s gradilišta.

Središtem Londona galopirali u čak dva sata i prešli gotovo 10 kilometara, a u tri odvojena incidenta ozlijeđeno je čak petero ljudi, od kojih su tri vojnika koji su bili jahači.

Konji pripadaju Kraljevoj straži i bili su vani na rutinskoj vježbi kako bi ostali u formi. Uplašio ih je zvuk pada betona na gradilištu u centru Londona. Pet, od sedam konja je pobjeglo, a pri tome su ozijeđena tri jahača. Sva trojica su u bolnici i stabilno su, javlja Daily Mail.

Konj se zatrčao u autobus

Glasnogovornik londonske policije izjavio je ujutro kako je policija primila dojavu o tome da nekoliko odbjeglih konja trči gradom te je potvrdio da nije jasno koliko je točno konja odbjeglo.

 

 

Tony Bonsignore, novinar BBC-ja, uočio je odbjegle životinje u gradu dok se vozio autobusom u blizini stanice Victoria.

"Točno iza nas konj se zatrčao u turistički autobus i vidljivo je gdje je razbijeno vjetrobransko staklo. Bilo je krvi i po podu.

Potom sam vidio da jednog konja odvode, ali nisam vidio je li ozlijeđen.

Osim busa oštećen je i kombi taksi. Vide se uleknuća na bočnoj strani, a na podu oko taksija također je bilo krvi", dodao je novinar.

Pročitajte i ovo Dječaci uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno na koledžu na londonskom koledžu Dječaci od 11 i 12 godina uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno: "Ovo je bila užasna epizoda"

Londonska hitna služba priopćila je oko 11 sati da je u jutarnjim satima, oko 8:25, primila dojavu da je konj zbacio jednu osobu s leđa na Cesti Buckingamske palače SW1W.

"Poslali smo sve hitne službe na mjesto događaja, prvi bolničari bili su tamo za pet minuta", rekli su te dodali da surađuju sa svim javnim službama.

Utrka s vremenom, i konjima, završila je oko 11:15 kada je policija izvijestila da je uspješno uhvatila dva odbjegla konja. Pronađeni su u u istočnome dijelu grada, u četvrti Limehouse.

Pobjegli s rutinske vježbe

Nešto prije podneva vojska je priopćila da su svi konji uhvaćeni.

Glasnogovornik vojske rekao je da je nekoliko radnih konja u posjedu vojske pobjeglo s rutinske vježbe u srijedu ujutro.

"Svi su konji uhvaćeni i vraćeni na sigurno. Nekoliko službenika i konja ozlijeđeno je te im je pružena prikladna njega", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene