Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima poginulih

"Čuo sam djecu kako vrište": Dramatične snimke iz zemlje koja se bori s poplavama, proglašeno izvanredno stanje

Aktualno Galerija Poplava u Novom Zelandu - 4 Poplava u Novom Zelandu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Novom Zelandu - 2 Poplava u Novom Zelandu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Novom Zelandu - 3 Poplava u Novom Zelandu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Novom Zelandu - 1 Poplava u Novom Zelandu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poplava u Novom Zelandu - 5 Galerija 1/5 >>
Dramatične snimke stižu s Novog Zelanda, koji se već treći dan bori s poplavama. Izvanredno stanje proglašeno je na većem dijelu sjevernog otoka, gdje su aktivirana brojna klizišta.

Rekordne količine kiše, koje su u petak potopile najveći grad Auckland u Novom Zelandu, izazvale su veliku štetu. Izvanredno stanje proglašeno je na većem dijelu sjevernog otoka, gdje su aktivirana brojna klizišta.

Tisuće kućanstava ostale su bez struje, a stotine nemaju vodu za piće. Zbog poplava je otežano prometovanje diljem otoka. Broj poginulih narastao je na četiri.

Pročitajte i ovo Izlila se Kupa - 4 NAKON OBILNE KIŠE FOTO Rijeka Kupa izlila se u naseljima u okolici Siska: Pogledajte kako izgleda Letovanić pod vodom

"Mislio sam da je tornado. Samo snažan, snažan tresak. Pogledao sam kroz prozor i nisam mogao ništa vidjeti. Krenuo sam natrag u krevet kada sam čuo djecu kako vrište. Odjenuli smo se i izašli pogledati. Bilo je teško shvatiti što je uopće bilo", opisao je stanovnik Taurange Dave Harding.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene