Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomaže roditeljima

Dječak prodaje igračke da obitelj ne izgubi kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodajom svojih igračaka 11-godišnji Zach McGuire odlučio je pomoći obitelji koja se, kao i mnogi drugi,nalazi u financijskoj krizi. Zbog gubitka posla prijeti im i gubitak kuće, jer sve se teže mogu boriti sa sve većim računima.

Zach McGuire živi u američkoj saveznoj državi Ohio i odlučio je pomoći roditeljima da ublaže svoje financijske brige. Dječak prodaje vlastite igračke kako bi prikupio novac za obitelj, koja se kao i mnogi drugi nalazi u financijskim problemima. Računi se gomilaju, a zbog smanjenih primanja ne mogu ih plaćati, pa postoji mogućnost da izgube i dom, piše CNN. Dječak kaže kako se ovog dosjetio tijekom razgovora s ocem. ‘Ne možete živjeti u igračkama, niti ih jesti. Iako su zabavne, zapravo ih ne trebate’, rekao je Zach koji planira koristiti novac dobiven od igračaka u dobre svrhe: pomoći će nezaposlenom ocu. Tom McGuire, građevinar u Toledu ne radi od prosinca. Kako kaže, djelomično je problem u ekonomiji države, ali i jednom lošem poslovanju. Naime, prošlo je ljeto odradio jedan posao, ali za njega nije plaćen i tada je sve krenulo nizbrdo.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Računi se gomilaju, a zbog smanjenih primanja obitelj ih ne može plaćati Pomagao i prije

Kao glavni građevinar prema ugovoru, financijski je bio odgovoran za materijal i radove dva izvođača. ‘Dužan sam 30.000 dolara’, rekao je McGuire. Otac je rako da traži posao te da se ne oslanja na novac koji će njegov sin zaraditi prodajom igračaka, ali cijeni njegov trud. ‘Zach ima veliko darežljivo srce. Došao mi je s tom idejom i zaista želi doprinijeti. Veoma sam ponosan na njega. Iako ima samo jedanaest godina, ne živi kao da mu je jedanaest’, rekao je McGuire te dodao kako je njegov sin na sličan način prije četiri godine prikupio 400 dolara za žrtve uragana Katrine.

Jeste li od početka krize prodali neku imovinu jer su vam trebala novčana sredstva?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene