Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Amsterdamu

"Crvenu četvrt" za koju su mnogi čuli mogao bi zamijeniti veliki erotski centar izvan grada. Bune se građani, ali i seksualni djelatnici

Aktualno Galerija Simbol Amsterdama - 1 Simbol Amsterdama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Simbol Amsterdama - 2 Simbol Amsterdama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Simbol Amsterdama - 3 Simbol Amsterdama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Simbol Amsterdama - 4 Simbol Amsterdama - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Simbol Amsterdama - 5 Galerija 1/6 >>
Poznatu "crvenu četvrt" u Amsterdamu gradske vlasti žele zamijeniti velikim erotskim centrom izvan grada. Problem je što ga nitko od građana ne želi u svojem dvorištu. Stvar dodatno komplicira i to što se ni seksualni djelatnici ne žele maknuti iz svojih poznatih izloga. Priču o tome donosi reporterka Dnevnika Nove TV Marija Horvat.

Vlasti Amsterdama poznatu "crvenu četvrt" žele zamijeniti erotskim centrom u predgrađu grada. No, problem je što nitko ne želi bordel u svojem susjedstvu.

"Mi smo protiv megabordela jer živimo u stambenoj četvrti i ne želimo smetnje. Imamo škole u okolici i vrlo malu djecu i slično. Ne želimo turiste poput onih u 'crvenoj četvrti'", rekao je stanovnik Amsterdama Stan Czerske.

Četvrt je to poznata po prostituciji, noćnim klubovima, sex shopovima, erotskim kazalištima i golišavim izlozima. Vlast sve to želi preseliti iz povijesnog centra grada i Amsterdam udaljiti od ideje europskog grada grijeha.

"Doista je teško ugoditi svima. Prosvjeda će uvijek biti. Postoji otpor svakom rješenju koje izaberemo", rekla je gradonačelnica Femke Halsema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Privedena i poznanica Skandal u susjedstvu dobio šokantan nastavak: Policajka dogovarala seks utroje u zamjenu za skupocjeni mobitel

Osim otpora među budućim susjedima, prijedlozi nailaze i na otpor među seksualnim djelatnicima. Nezadovoljni su jer se sav kriminal, pijanstva i zloupotreba droga u gradu stavljaju njima na teret.

"Mislim da argument da bi to bilo sigurnije za seksualne radnice nije točan. Ovdje je već supersigurno, vrlo dobro organizirano. Neugodnosti koje se doživljavaju, što je doista istina, posljedica su pretjeranog turizma, ali to nije krivnja seksualnih radnica", rekla je Michelle.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavile i cjenik Brazilke u apartmanima u Šibeniku nudile seksualne usluge, vlasnik prepoznao gošću

Amsterdam je top-destinacija za momačka ili djevojačka putovanja, što donosi veliki broj mladih i razuzdanih turista. Grad je najavio i zabranu kanabisa, ali i antikampanjom upozorio britanske turiste seksa i droge da se drže podalje.

Novi erotski kompleks imao bi mjesta za sto seksualnih radnika, kao i restorane, mjesta za seminare i radionice. Do ostvarenja nauma mogle bi proći i godine, a grad sporazum o lokaciji planira postići do kraja 2023.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene