Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodna katastrofa

Ciklon Idai pomeo Mozambik: Broj žrtava porastao na 750, gradovi se nakon dva tjedna počinju obnavljati

Ciklon Idai 2 (Foto: AFP)
Ciklon Idai 2 (Foto: AFP) Foto: AFP
Nakon što je ciklon Idai prošlog tjedna pogodio južnu obalu Afrike, broj žrtava je iz dana u dan rastao. Trenutno je 750 života izgubljeno u ogromnoj oluji koja se smatra najgorom prirodnom katastrofom u povijesti u tom dijelu Afrike. Pogođeni gradovi polako započinju obnavljati infrastrukturu potrebnu za život.

Oluja 2. kategorije pogodila je u noći 15.3. Mozambik te pokosila sela i gradove. Orkanski vjetar i poplave izazvane izlijevanjem dviju velikih rijeka rezultirali su stotinama žrtava i potpuno uništenim gradovima i selima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Potres pogodio Novi Zeland dok se bori s ciklonom Gabrielle Nakon užasnog ciklona Novi Zeland pogodio jak potres: ''Zgrada se ljuljala 30 sekundi s jedne na drugu stranu''

Beira, mozambićka luka u indijskom oceanu, potpuno je uništena, procjenjuje se da je 90% gradske infrastrukture teško oštećen, a dva tjedna nakon ciklona, gradske vlasti se počinju organizirati kako bi se život ponovno vratio u grad, piše CNN. 

Trenutno je broj poginulih 750 osoba, a još najmanje 446 ih se smatra nestalima. Više od pola milijuna ljudi je pogođeno ciklonom, a čak 110.000 je bilo evakuirano i smještene u posebne kampove na sigurno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene