Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali deklaraciju

Chavez i Gadafi: Redefinirajte terorizam!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez i libijski čelnik Moamer Gadafi u ponedjeljak su zatražili novu globalnu definiciju terorizma.

Na sastanku održanom dan nakon summita afričkih i južnoameričkih čelnika u Venezueli, Chavez i Gadafi potpisali su deklaraciju kojom traže održavanje globalne konferencije na kojoj bi se zacrtala nova definicija terorizma. Nijedan od njih nije javno govorio o dokumentu, koji odbacuje 'pokušaje povezivanja legitimne borbe naroda za slobodu i samoodređenje' s terorizmom, kako je navedeno na internet stranicama venezuelanske vlade.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Delikatna situacija Što će reći Kremlj? Srbija usvojila deklaraciju o "neopravdanoj vojnoj invaziji" Rusije Ilustracija MANIPULACIJA Veliko istraživanje: Pogledajte na čemu nas trgovci najviše varaju

Za prvog Gadafijevog posjeta Južnoj Americi Chavez mu je na otoku Margerita predao repliku mača južnoameričkog borca za neovisnost Simona Bolivara. 'Mi pišemo novu stranicu povijesti. Mi smo ovdje da mijenjamo povijest i stvorimo novi socijalizam, novi svijet', rekao je tom prilikom Chavez pred više stotina okupljenih Vezuelanaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene