Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena u Dubaiju

Britanka ženu svojeg bivšeg muža nazvala "konjem", prijete joj dvije godine zatvora

Sud u Dubaiju (Foto: AFP)
Sud u Dubaiju (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanki koja je ženu svojeg bivšeg supruga nazvala "konjem" na Facebooku prijete dvije godine zatvora u Dubaiju.

55-godišnja Laleh Shahravesh iz Londona uhićena je u zračnoj luci u Dubaiju nakon što je prisustvovala pogrebu svojeg bivšeg supruga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ilegalne tvari Nogometni trener u Dubaiju osuđen na 25 godina zbog tvari legalne i u Hrvatskoj: "Zbog toga ne zaslužuje izgubiti cijeli život" Slika nije dostupna u bijeloj kući Izrael potpisao s UAE-om i Bahreinom sporazume o normalizaciji odnosa: "Ovo mijenja tijek povijesti"

Shahravesh je u braku s bivšim suprugom bila 18 godina. Tijekom tog vremena živjela je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše BBC. Kada se s kćerkom vratila u Veliku Britaniju, njezin je suprug ostao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Par se ubrzo nakon toga razveo.

O vjenčanju za novu ženu svojeg bivšeg supruga, Shahravesh je doznala kad je vidjela fotografije na njegovom Facebooku 2016. godine. "Nadam se da ćeš uskoro završiti pod zemljom, idiote. Proklet bio. Ostavio si me zbog ovog konja", napisala je u komentaru ispod fotografije s vjenčanja. O uvredljivim komentarima nadležne službe obavijestila je upravo žena koju je uvrijedila.

Shahravesh je s kćerkom 10. ožujka krenula u UAE kako bi prisustvovale pogrebu njezinog bivšeg supruga. Nakon što je uhićena, njezina 14-godišnja kćer se morala u Veliku Britaniju vratiti sama. Shahravesh je ubrzo puštena na slobodu uz jamčevinu, no oduzeta joj je putovnica pa se trenutno nalazi u hotelu.

Prijeti joj kazna zatvora do dvije godine u Dubaiju ili novčana kazna u iznosu do 50 tisuća funti bez obzira što je uvredljive komentare napisala dok je boravila u Velikoj Britaniji. Prema zakonima UAE-a o cyber kriminalu, zbog klevetničkih izjava i prijetnji na društvenim medijima, može biti kažnjena zatvorom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova u Dubaiju doznaje se da je od podnositeljice tužbe zatraženo odustajanje od postupka i povlačenje tužbe, no ona je to odbila. "Takva odluka je osvetoljubiva", kazala je Radha Stirling, suradnica Shahravesh. 

"Ona je apsolutno uzrujana i trebat će joj dosta vremena da se oporavi od ovoga što se dogodilo", dodala je Stirling. "Njezina kćer je jako uznemirena i prošla je pravi pakao", objasnila je dodajući kako 14-godišnjakinja samo želi ponovno biti sa svojom majkom.

Aktualno Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL +0 Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene