Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica smrti

Brazilska liječnica pacijente ubijala kako bi oslobodila krevete?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnica i ravnateljica brazilske bolnice koja bi na sudu mogla biti proglašena najgorim serijskim ubojicom u povijesti svoje je pacijente navodno ubijala kako bi oslobodila bolničke krevete...

Prema informacijama koje su danas procurile iz brazilskog javnog tužilaštva, liječnica i ravnateljica bolnice u gradu Curitibi Virginia Helena Soares de Souza, koja bi u slučaju osuđujuće presude mogla biti proglašena najgorim serijskom ubojicom u povijesti, pacijente u svojoj bolnici ubijala je kako bi oslobodila krevete!

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije

De Souza je, zajedno s nekoliko zaposlenika bolnice, optužena za smrt najmanje sedmero pacijenata, pod istragom je u još gotovo 300 slučajeva, a specijalni tim istražitelja češlja liječničke kartone 1.700 ljudi koji su tijekom proteklih godina prošli kroz njezinu zdravstvenu ustanovu.

>> VIDEO Je li ova brazilska liječnica najgori serijski ubojica u povijesti?

Ravnateljičin modus operandi bio je da bi svojim podređenima naredila isključivanje dovoda kisika teško bolesnim pacijentima ili ubrizgavanje anestetika koji bi u prekomjernim količinama ubili bolesnike. Neki od njih su, istina, bili na samrti, no izvjestan ih je broj bio živ te je s medicinskim osobljem prije smrti razgovarao.

De Souza se na nedavnom sudskom ročištu izjasnila nevinom, a njezini odvjetnici tvrde da su svi postupci koji su u konačnici doveli do masakra u bolničkim krevetima bili medicinski potpuno opravdani.

Dokaže li joj se krivnja u svim sumnjvim slučajevima, ona će izbiti na prvo mjesto ljestvice serijskih ubojica po broju žrtava. Trenutno to mjesto drži britanski liječnik Harold Shipman, kojemu se na dušu stavlja smrt oko 260 pacijenata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene