Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lete mu, lete tridesete

VIDEO Ovo je Bobi, najstariji pas na svijetu: Zbog svojih godina ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda

Bobi, nastariji pas koji je ikada živio
Bobi, nastariji pas koji je ikada živio Foto: Screenshot
Portugalski pas star 30 godina proglašen je najstarijim psom na svijetu i zbog toga je ušao u Guinnessovu knjiga rekorda.

Bobi je čistokrvni alentejski pastirski pas, što je pasmina koja tipično živi 12 do 14 godina. Međutim, on je navršio 30 godina i zbog toga je proglašen najstarijim psom koji je ikada živio te je ušao u Guinnessovu knjiga rekorda.

Prethodni nosilac titule bio je australski pas Bluey, koji je uginuo 1939. u dobi od 29 godina i pet mjeseci.

Bobi je 1. veljače navršio 30 godina i 226 dana, što je potvrdila službena baza kućnih ljubimaca portugalske vlade kojom upravlja Nacionalna unija veterinara, izvijestio je BBC.

Bobi je cijeli život proveo s obitelji Costa u selu Conqueiros u blizini portugalske zapadne obale. Rođen je s još tri štenca, a sva su četiri trebala biti uspavana jer je obitelj imala previše životinja. Međutim, Bobi je pobjegao.

Pročitajte i ovo Dan crvenih haljina Dan crvenih haljina Crvena boja i na modnoj reviji: Šest žena prošetalo pistom za plemenitu svrhu

Pročitajte i ovo Branko Šerić ZGROŽEN POSTUPCIMA POLICIJE Odvjetnik Branko Šerić: "Ovakav udarac trebao bi se kvalificirati kao pokušaj ubojstva ili barem kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda"

Leonel Costa, koji je tada imao osam godina, ispričao je da su on i njegova braća Bobija skrivali od roditelja sve dok nije otkriven, kada je postao dio obitelji koja ga hrani istom hranom koju ona jede.

"Između konzerve životinjske hrane i komada mesa, Bobi ne oklijeva i bira našu hranu", rekao je Leonel.

Također je rekao da Bobi živi bezbrižnim životom. Preživio je jednu krizu 2018. godine, kada je hospitaliziran nakon što se iznenada srušio zbog problema s disanjem. Leonel kaže da je tajna njegove dugovječnosti "mirno okruženje" u kojem živi, ali da mu u tome pomažu i geni budući da mu je majka doživjela 18 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene