Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrinuli gotovo svu djecu

Blairovi kćeri kupili vilu za milijun funti u gotovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši britanski premijer Tony Blair i njegova supruga Cherie Blair platili su gotovo jedan milijun funti u gotovini za kuću svoje kćeri.

Trosobna vila u središtu Londona već je osma skupocjena nekretnina u posjedu Blairovih. Kupljena je gotovinom na ime njihove 22-godišnje kćeri Kathryn piše Daily Mail. Kupovina se dogodila nekoliko dana prije objave memoara Tonyja Blaira za koje se vjeruje da će zaraditi pet milijuna funti koje je on obećao dati u dobrotvorne svrhe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vodeći komunikacijski stručnjak U Hrvatsku stiže čovjek koji je postavio Blaira na čelo Britanije Slika nije dostupna Bivši britanski premijer poručio Blairu žao zbog izgubljenih života tijekom invazije na Irak

Očito odluka o trošenju milijun funti nije Blairove ostavila kratkih rukava. Svako od njihovo troje najstarije djece sada imaju domove vrijedne oko milijun funti u središtu Londona, i svi su kupljeni uz znatnu pomoć njihovih roditelja. Kathryn i njezin stariji brat, 26-godišnji Euan, te 24-godišnjeg Nickyja, žive nedaleko svojih roditelja čiji se 3,7 milijuna vrijedan dom nalazi na Trgu Connaught. Kathryn je do nedavno uz pomoć stipendije studirala europsko pravu na sveučilištu u Strasbourgu.

‘Počelo je kada su Euanu kupili stan, a nakon toga je bilo jedino pravedno da i drugoj djeci pomognu u rješavanju stambenog pitanja. Većina bi roditelja povukla crtu i ograničila sredstva, ali Blairovi nisu većina roditelja’, rekao je izvor blizak obitelji. Vila gospođice Blair ima tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevnu sobu, sobu za objedovanje i kuhinju. Stan je s garažom u prizemlju povezan dizalom. Osim same kuće, Blairovi su uložili i u uređenje kuće, pa je tako Kathryn dobila dizajnersku kuhinju, nove podove i novu kupaonicu.

Iako skupocjena, kuća se prodavala tek tri mjeseca, a već sljedeći dan po potpisivanju ugovora o kupoprodaji, 20. srpnja, radnici su je počeli uređivati. Od odlaska s mjesta premijera 2007. godine, procjenjuje se da je Blair zaradio 25 milijuna funti od predavanja i lukrativnih ugovora o konzultacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene