Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iskopali truplo i ukrali lubanju da im posluži za pušenje marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica tinejdžera optužena su da su ukrali glavu leša kako bi je koristili kao 'bong' za pušenje marihuane.

Priča ovih tinejdžera toliko je nevjerojatna da u nju ni sam policajac koji ih je priveo nije vjerovao. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge

Ipak, Kevin Wade Jones Jr., 17, djelovao je potpuno bezosjećajno dok je otkrivao detalje ove stravične priče. Trojka je uhićena i optužena za zlouporabu leša, a u potrazi su i za četvrtim članom kojeg žele privesti na ispitivanje.

Zasada policija vjeruje kako su tinejdžeri oskvrnuli grob 11- godišnjeg djeteta koje je umrlo davne 1921. godine. Dijete je bilo zakopano na neoznačenom groblju za kojeg se vjeruje da je bilo rezervirano za afroamerikance vojne veterane i njihove obitelji.

Po zakonu, osoba može biti optužena za zlouporabu leša zbog vandaliziranja, uništenja groba i u slučaju kad ljudski ostaci, koji su u njemu zakopani, nisu ni dirani.

Sama lubanja nije pronađena. Ako i bude pronađena, novo otkriće neće promijeniti optužbe podnesene protiv ove trojice.

Policija je do tinejdžera došla za vrijeme istrage o provali u ukradeni automobil, a dok su ih ispitivali o tom slučaju, Jones je spomenuo oskvrnuće groblja prije mjesec ili dva. 

Policijski inspektor u slučaju Jim Adkins kaže kako je u početku vjerovao da su im priču podmetnuli kako bi ih ometali u istrazi. 

- Jones je rekao kako su on i njegovi prijatelji upotrijebili lopate da bi iskopali tijelo i zatim mu uklonili glavu alatom za obradu vrta. Također, rekao je kako su on i ostala dvojica odnijeli lubanju u dom maloljetnika, gdje su je upotrijebili kao 'bong' kako bi pušili marihuanu, dodao je Jim Adkins.

Policija su trebala tri odlaska do starog, drvenog i zmijama naseljenog groblja, prije nego su pronašli oskvrnut grob.

- Grob je bio otkriven, a nadgrobna je ploča bila maknuta sa groba i slomljena, rekao je Jim Adkins.

Grob je bio poplavljen vodom zbog nedavnih obilnih kiša, pa policija nije uspjela utvrditi je li lijes još uvijek u zemlji.

Trojica tinejdžera dali su i pisane i usmene izjave priznajući da su tijelo pokušavali iskopati nekoliko dana. No, kada je riječ o dijelu priče s odstranjivanjem lubanje s trupla, tinejdžeri su ispričali različite priče, tako da policija i dalje nije sigurna je li se ovaj stravičan detalj zapravo i dogodio.

Dječaci su optuženi i za provalu u ukradeni automobil, Jones i maloljetnik pak optuženi su za zlouporabu kreditne kartice, dok je Gonzalez priznao krivnju za pljačke između 50 i 500 dolara.

Policije okolnih gradova surađuju kako bi otkrili i pronašli preživjele rođake djeteta čiji je grob oskvrnut. Pretpostavlja se da je grob pripadao Willieu Simmsu.

- Naš je cilj vratiti tijelo u zemlju da mirno počiva, rekao je Jim Adkins.

Nije potvrđeno radi li se stvarno o groblju rezerviranom za veterane afroamerikance, ali Adkins kaže kako su primjetili mnogo nadgrobnih spomenika za afroameričke vojnike ubijene u I. i II. svjetskom ratu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene