Obavijesti Video Pretražite Navigacija
11 zapalili, sedam opljačkali

Bangladeš: 300 uhićenih nakon napada na budističke hramove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija Bangladeša objavila je uhićenje gotovo 300 osoba nakon napada muslimana na budističke hramove i kuće u znak odmazde zbog objavljivanja fotografije uvredljive spram Kurana na Facebooku.

Ukupno 162 osobe uhićene su u okrugu Cox's Bazaar, na jugoistoku, poprištu najvećeg nasilja gomile od 25.000 osoba u subotu i nedjelju, kazao je visoki dužnosnik lokalne policije Horšed Alam. U susjednom okrugu Chitagong privedeno je 76 osoba, a u okrugu Bandarban 36, objavila je lokalna policija.

>> Međunarodno osoblje napušta dio Mianmara

Buntovnici su zapalili 11 budističkih hramova i uništili ili opljačkali još sedam, prema najnovijim službenim podacima Alama. Stotinjak kuća koje pripadaju budistima također je zapaljeno a deseci njihovih trgovina opljačkano u tom nasilju koje je započelo u gradu Ramuu. Nasilje se potom proširilo na najmanje pet gradova i desetak sela u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti" Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene