Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽASAVAJUĆI TREND

Opasni izazovi na društvenim mrežama: 40-ak djece okružilo djevojčicu, rugali su joj se i zavijali, sve su snimili

Izazovi na TikToku
Izazovi na TikToku Foto: DNEVNIK.hr
Užasavajući trend zahvatio je Veliku Britaniju. Učenici napadaju jedni druge i sve snimaju.

Nastavljaju se opasni i mučni trendovi na TikToku. Posljednji je trend snimanje učenika kako jedni druge napadaju u školi. Oglasio se polubrat jedne 13-godišnjakinje koju su druga djeca vukla po zemlji i udarala po glavi.

"Sa svakim napadom to postaje opakije i luđe. Okomiti se na nekoga tko je tih, tko ne smeta nikome, a onda tu osobu iskoristiti za stvaranje sadržaja koji će se dijeliti online, potpuno ludilo", kazao je Billy, koji je uvjeren da je njegova sestra napadnuta kako bi se stvorio sadržaj za internet.

Žrtva je išla kući iz škole kada su je vršnjaci napali samo nekoliko metara od ulaza. Napad je snimljen, a kasnije i objavljen. Četrdesetak djece okružilo je djevojčicu, rugalo joj se i zavijalo. Sve su snimili, piše Sky News. 

Brojna su djeca snimala napad, zbog čega su mnogi i znali za zasjedu. Djeca su se uključivala u napad, udarajući djevojčicu dok je bila na zemlji. 

"Imala sam plavo oko, glava me boljela svaki put kad bih govorila. Cijela škola zna za to. Čak mi je i drago što nemam mobitel jer mislim da bi mi samo slali poruke o tome", kazala je.

Djevojčici su napadači zgazili mobitel. Zakonski skrbnik djevojčice, 44-godišnji Billy kaže da je taj opasni trend na TikToku sumanut. 

Pročitajte i ovo Igranje na ulici - 4 ULICA IVICE RAČANA Dječja idila u ulici bez interneta, ali punoj kreativnosti i ljubavi: "Stječu sposobnosti koje danas često izostaju"

U jednoj dobro poznatoj privatnoj školi u Londonu jedan je dječak bio žrtva napada u toaletu, a sve to promatralo je 20-ak drugih učenika. I ovaj je napad bio sniman. Sky News piše da je sve više takvih izvješća, a jedna majka izjavila je da škola ne uspijeva zaštititi djecu.

Pročitajte i ovo Izazovi na TikToku KOMUNIKACIJA S DJECOM Sumanuti TikTok izazovi: "Dijete gleda što mu algoritam ponudi"

Osnivačica National Bullying Helpline (linije za pomoć protiv zlostavljanja) kazala je da je povećan broj poziva zbog tog mučnog trenda. "To je klasično zlostavljanje. Kad se objavi na mrežama, to nasilje poprima novi oblik, žrtva se dodatno ismijava", ističe Pratt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene