Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se na vrtoglavicu

Tinejdžer doživio srčani udar na satu plivanja: Izgubio je svijest i počeo tonuti...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
16-godišnjak je u Kölnu na satu plivanja u bazenu doživio srčani zastoj. Spasili su ga njegovi kolege brzom i pravovremenom reakcijom.

Šesnaestogodišnjak je doživio srčani udar dok je sa svojim kolegama iz razreda bio na satu plivanja na gradskom bazenu u Kölnu. Prethodno se požalio na vrtoglavicu i rekao da se osjeća loše, a onda izgubio svijest i počeo tonuti.

Njegovi prijatelji spasili su ga brzom rakcijom. Odvukli su ga iz bazena, a učitelj plivanja počeo mu je pružati prvu pomoć.

Kölnski vatrogasci izvijestili su da je "učitelj plivanja odmah započeo kardiopulmonalnu reanimaciju, a istovremeno je upućen i poziv hitnoj pomoći. Kad su hitne službe stigle, tinejdžer još nije imao otkucaje srca. Bilo je potrebno oko 14 minuta da ekipa hitne pomoći i dva liječnika stabiliziraju učenika".

Pročitajte i ovo Ilustracija Kamo otječe voda? Znatiželjna djevojčica (5) izazvala dramu: Morali su reagirati i vatrogasci, spašavali su je tri sata

Odvezen je u bolnicu

Nakon reanimacije, mladić je odvezen na odjel intenzivne njege u Sveučilišnoj bolnici u Kölnu te je stavljen u induciranu komu.

"Liječnici su ga probudili iz kome dan kasnije, a tinejdžer nije pokazao nikakva relevantna neurološka oštećenja", objavila je vatrogasna jedinica.

Treći dan u bolnici posjetili su ga njegovi školski kolege. "Bio je to dirljiv susret", napisali su vatrogasci.

Pročitajte i ovo Damir Habijan Odmah prisegnuo Sabor potvrdio Habijana za novog ministra gospodarstva, SDP-ovci napustili sabornicu

Vatrogasci su naglasili i da je zaista bitno pravovremeno intervenirati u hitnim slučajevima. Jer nažalost interventna služba često dođe prekasno.

"Prva pomoć spašava živote", poruka je vatrogasaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene