Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tvorac Wembleya rekonstruira Barcin Nou Camp, 10.000 mjesta više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni klub Barcelona izabrao je čuvenoga britanskoga arhitekta Normana Fostera, tvorca novog Wembleya, za čovjeka koji će osmisliti novi izgled stadiona Camp Nou.

Fosterov nacrt rekonstrukcije stadiona još nije poznat, ali se zna da će legendarni stadion povećati kapacitet za 10.000 mjesta, pa će utakmice moći gledati maksimalno 98.787 gledatelja, dok je cijena radova oko 250 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Jadranski most Važno za vozače Prometni kolaps u Zagrebu mogao bi trajati mjesecima: Počinje rekonstrukcija jednog od najvažnijih mostova Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta

Uprava Barcelone Fosteru je postavila tri ključna uvjeta - da
rekonstrukcijski radovi ne ometaju normalno odigravanje utakmica, da se ne narušava poznata asimetričnost tribina, te da novi Camp Nou postane prepoznatljiv simbol Barcelone.

Stadion Camp Nou izgrađen je 1957. s prvotnim kapacitetom od 93.053 mjesta, a prije SP 1982. nadograđene su nove tribine pa je mogao primiti čak 120.000 gledatelja. Nove mjere sigurnosti u zadnjem desetljeću bitno su smanjile broj gledatelja koji je trenutno oko 89.000.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene