Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stigao Ajax, ulaznica ima, Dudu na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Momčad Ajaxa trenirat će večeras na Maksimiru, a bivši Dinamovac Eduardo sudi se s bivšim menadžerom Heliom Augustom Suzanom.

Prvo kolo Kupa UEFA-e Dinamu je donijelo nizozemski Ajax. Utakmica je sutra u 18 sati i 30 minuta, a ulaznica za zapad i sjever još ima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Levin: Eduardo se vraća na teren! Slika nije dostupna Napokon - Eduardo u šetnji!

Ajaxovi igrači večeras će trenirati na maksimirskom stadionu, a oči Dinamovih navijača bit će uprte u utakmicu Arsenala i Seville u Ligi prvaka. Opasna Sevilla, koja ima premijeru u Ligi prvaka stiže na Emirates gdje ju očekuje momčad bez poraza u ovogodišnjem Premiershipu. No, naše gledatelje najviše zanima hoće li Arsene Wenger Eduarda, kojeg je odmarao na subotnjoj utakmici s Tottenhamom, poslati na tribine, na klupu ili će mu možda dati priliku u prvoj postavi. 

No, osim toga hoće li Dudu zaigrati ili ne, o njemu se priča i u Zagrebu. Točnije na općinskom sudu gdje je danas zakazana rasprava u kojem ga tuži njegov bivši brazilski menadžer Helio Augusto Suzano. Naime kada je Dudu prije devet godina stigao u Hrvatsku obećao je Suzanu 25 posto od svoje zarade u budućim transferima. 

Iako nitko točno ne zna koliko je novaca Eduardo zaradio odlaskom u Arsenal, očito Suzano ipak zna, pa pravdu traži na hrvatskom sudu.

No, vratimo se na Ajax. 29 puta bili su prvaci Nizozemske, a europski naslov osvojili su četiri puta (1971, 1972, 1973, 1995). U finalu Lige prvaka bili su i 1996., ali su izgubili od Juventusa. Sredinom 90-tih Ajax je doista imao odličnu momčad, za amsterdamski klub igrali su tada Rijkaard, Seedorf, Davids, braća De Boer, Litmanen, Kluivert, a na golu je bio Van den Sar. No, ubrzo je većina igrača rasprodana i već deset godina Ajax je na europskim marginama.

Trenutačno momčad vodi Henk ten Cate, koji je do prošle godine bio pomoćnik Franku Rijkaardu u Barceloni. Ajax je bitno oslabljen odlaskom Ryana Babela u Liverpool i Wesleyja Sneijdera u Real. Najzvučnije ime današnjeg Ajaxa je napadač Jan Klaas Huntelaar.

Bivši igrač Dinama Eddy Bosnar, koji je trenutno član nizozemskog prvoligaša Heraclesa, nedavno je izjavio kako je Ajax je u krizi nakon ispadanje iz Lige prvaka od praške Slavije, te da nakon odlaska Sneijdera to nije više ista momčad. Napomenuo je tada da je Dinamo po igračima bolji od Ajaxa, ali je upitno da li je jači kao momčad.

Posljednji puta Dinamo je u europskim natjecanjijma igrao protiv Ajaxa 1998. u Ligi prvaka i tada su zagrebački modri slavili u Amsterdamu 1-0 pogotkom Josipa Šimića.

Uzvratna utakmica je 4. listopada u amsterdamskoj Areni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene