Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ronaldo i Rogerio Ceni u Guinessovoj knjizi rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski nogometaši Ronaldo i Rogerio Ceni od danas su i službeno ušli u Guinessovu u knjigu rekorda kao najbolji strijelac svjetskih prvenstva i vratar koji je zabio najviše pogodaka.

Ronaldo je na Svjetskim prvenstvima u Francuskoj (1998), Južnoj Koreji i Japanu (2002) i Njemačkoj (2006) postigao ukupno 15 pogodaka, prestigavši dosadašnjeg rekordera Gerda Mullera (14).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obje prešle stotu Najstarije sestre na svijetu - zajedno imaju 213 godina Slika nije dostupna Najstariji muškarac VIDEO: Vjera mu pomogla da doživi 114. godinu

Vratar Rogerio Ceni također je bio član brazilske reprezentacije na SP-u 2002 i 2006, ali kao pričuvni vratar nije ulazio u igru, pa je svjetsku slavu postigao pogotcima. Naime, Ceni je dosad u karijeri postigao 66 zgoditaka iz jedanaesteraca ili slobodnih udaraca, a cijelu karijeru branio je samo za brazilski Sao Paulo. Po broju zgoditaka Brazilac je prestigao u knjizi rekorda paragvajskog vratara Josea Luisa Chilaverta, koji je u karijeri 62 puta zatresao protivničku mrežu. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene