Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liverpoolu dozvola za novi stadion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradske vlasti u Liverpoolu izdale su dozvolu za gradnju novog nogometnog stadiona na kojem će igrati bivši europski prvak Liverpool.

"Redsi" su tako dobili sve potrebne dozvole i idućeg ljeta započet će gradnja 573.2 milijuna eura vrijednog stadiona u Stanley Parku koji će primati 60.000 gledatelja. Prema najavi čelnika kluba Liverpool bi se na novi stadion trebao preseliti 2011. godine, do kada će igrati na Anfieldu, svom domu starom 115. godina.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

"Sada je sve spremno za početak radova. Trenutačno razmišljamo o povećanju planiranog kapaciteta sa 60.000 gledatelja za dodatnih 15.000," najavio je izvršni direktor Rick Parry.

Liverpool je prvotno predočio plan sa 60.000 mjesta, no novi vlasnici Amerikanci Tom Hicks i George Gillett nisu bili zadovoljni nacrtima i zatražili su više mjesta za gledatelje. Zanimljivo, u novi stadion biti će integriran legendarni "Kop" tribina s Anfielda na kojoj se okupljaju najžešći navijači peterostrukog europskog prvaka.

"Znam da su naši navijači razočarani što napuštamo Anfield, no novi stadion će zadržati Kop, koji će biti "najluđa" tribina u Europi," dodao je Parry.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene