Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaka dobitnik "Zlatne lopte"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veznjak europskog nogometnog prvaka Milana i brazilske reprezentacije Kaka dobitnik je ovogodišnje "Zlatne lopte" koju francuski magazin France Football dodjeljuje najboljem nogometašu po izboru novinara.

Kaka je u izboru 96 novinara iz čitavoga svijeta dobio 444 boda, drugo mjesto pripalo je Portugalcu Cristianu Ronaldu iz Manchester Uniteda sa 277 bodova, treće Argentincu iz Barcelone Lionelu Messiju sa 255, a četvrto napadaču Chelseaja iz Obale Bjelokosti Didieru Drogbi sa 108.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo"

Sve do ove godine za "Zlatnu loptu" su konkurirali samo igrači koji nastupaju u europskim klubovima, a ovoga puta su u konkurenciji bili i igrači koji nastupaju i u ostalim svjetskim ligama.

"Jedini način da osvojite ovu nagradu je taj da igrate u momčadi boraca. Stoga se zahvaljujem svojim suigračima iz kluba i reprezentacije, te trenerima", kazao je skromni Kaka koji je sa 10 pogodaka u Ligi prvaka praktički sam vodio Milan do sedmog naslova prvaka Europe.

Kaka je već ranije proglašen za najboljeg nogometaša u izboru nogometnih profesionalaca (FIFPro), te za najboljeg klupskog igrača godine u izboru UEFA-e, te je najveći kandidat i za dobijanje nagrade za najboljeg nogometaša ove godine u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) u kojoj sudjeluju izbornici svih reprezentacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene