Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Brazil ima svog Grahama Polla - dva žuta, a crvenog nigdje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike pogreške sudaca i brojna isključenja obilježili su još jedan vikend na brazilskim i argentinskim nogometnim terenima. Gotovo da nema kola u kojem iz domovine peterostrukih i dvostrukih svjetskih prvaka ne dolaze vijesti za rubriku "vjerovali ili ne".

Ovoga puta na naslovnice se probio brazilski sudac Jose Henrique de Carvalho koji je veznjaku Guaratinguete, Magalu u prvom poluvremenu utakmice pokazao dva žuta kartona, ali ne i crveni, pa je Magal odigrao susret do kraja. Srećom, po suca ova velika pogreška nije utjecala na rezultat jer je Corinthians slavio 2:0.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Legendarni' Poll poništio Kranjčarov gol za Kup UEFA Slika nije dostupna Van der Vaartu četiri utakmice kazne

"Pogrešku sam uoči u poluvremenu, no tada je već bilo kasno. Pogrešno sam upisao njegov broj s dresa. Ispričavam se zbog veliko propusta," kazao je Carvalho koji nije uvažio proteste igrača Corinthiansa koji su ga upozoravali na pogrešku. Zanimljivo, sudac je u drugom poluvremenu pokazao crveni karton veznjaku Corinthiansa, Boviu. Carvalho je tako ponovio pogrešku engleskog suca Grahama Polla koji je na SP-u u Njemačkoj zaboravio isključiti braniča hrvatske reprezentacije Josipa Šimunića nakon što mu je pokazao drugi žuti karton. Šimunić ipak nije ostao do kraja utakmice s Australijom na terenu, jer je dobio i treći žuti karton nakon čega ga je Poll isključio.

Dramatično je bilo i na utakmici između Palmeirasa i Bragantino (5:2) na kojoj su u prvom poluvremenu isključena tri igrača - kod gostiju Cesar Gaucho i Da Silva, a u redovima Palmeirasa, vratar Marcos.

Tri isključenja gledatelji su vidjeli i na utakmici između Santosa i Noroeste (3:2). Santos je pobjednički pogodak postigao iz izmišljenog kaznenog udaraca nakon čega su gostujući igrači napali suca. Rezultat silnih prigovora bila su isključenja dvojice igrača i trenera.

Vruće je bilo i u Argentini, posebice na utakmici između Arsenala i Gimnasie Jujuya (3:3). Arsenal je izborio remi pogotkom iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio vratar Mario Cuenca. Arsenal je izborio remi premda je igrao s devetoricom igrača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene