Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U utorak dobili dvije pritužbe

Ministarstvo zdravstva pod nadzorom zbog dojava

Aktualno Galerija Hrvoje Jezidžić Hrvoje Jezidžić Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo; ilustracija - 1 Zdravstvo; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zdravstvo; ilustracija - 2 Zdravstvo; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravstvo; ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Ministarstvo zdravstva pod nadzorom je Agencije za zaštitu osobnih podataka zbog dojava da se neopravdano ulazilo u e-Kartone pacijenata.

Agencija za zaštitu osobnih podataka pokrenula je nadzor nad Ministarstvom zdravstva zbog potencijalnog kršenja privatnosti pacijenata.

Tako su odlučili nakon što su vidjeli objave na društvenim mrežama koje navode slučajeve u kojima se nezakonito pristupalo u e-Kartone pacijenata. Na toj se usluzi mogu vidjeti svi medicinski podaci, od nalaza, naručenih pregleda, uputnica, lijekova.

Iz HZZO-a potvrđuju da su u utorak dobili dvije pritužbe. Ministarstvo je u ponedjeljak dobilo dopis od Agencije za očitovanjem, što su i učinili, a sada se čekaju daljnji izvidi.

"Što se tehničkog dijela sustava tiče, propusta nema. Sustav uredno bilježi koja osoba je kome pristupila i kojem dijelu kartona i takva informacija je dostupna čak i pacijentima", rekao je Hrvoje Jezidžić, savjetnik ministra zdravstva.

Pročitajte i ovo Sabor O RASPISIVANJU IZBORA Orešković u Saboru: "Moji roditelji su na prvim izborima, neka im Bog oprosti, glasali za HDZ"

"Naravno, može doći i do zloupotrebe takvih podataka, ukoliko bi liječnik koristio takve podatke, a da ne sudjeluje u procesu liječenja osobe, onda su to već neke aktivnosti koje podliježu pravnim sankcijama", dodao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene