Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski boksači otputovali na SP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala je danas iz zagrebačke zračne luke Pleso na Svjetsko prvenstvo koje će se od 23. listopada do 4. studenoga održati u Chicagu.

Na prvenstvu koje je ujedno i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Pekingu nastupit će šest hrvatskih boraca - Mirsad Ahmeti (57 kg), Boris Katalinić (64 kg), Borna Katalinić (69 kg), Mario Šivolija (81 kg), Vedran Đipalo (90 kg) i Marko Tomašić (+91 kg). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi u boji reprezentacije VIDEO: I crkve i svećenici u narančastom Slika nije dostupna 11 kilograma Zaplijenjen trofej SP-a od 11 kilograma kokaina

Na put u Chicago krenuli su i izbornik Pero Tadić, trener Drago Mijić i glasnogovornica i tajnica Hrvatskog boksačkog saveza Melita Lochert.

"Objektivno svaki od boraca može se plasirati u četvrtfinale i tako izboriti vizu za OI, no nadam se kako ćemo izboriti barem dvije vize za Peking.

Kvalitetno smo radili i spremni putujemo u Chicago," istaknuo je hrvatski izbornik Tadić.

Vizu za Peking osigurava ulazak u četvrtfinale, dakle među osam na svijetu što neće biti nimalo lako ostvariti, premda na prvenstvu neće nastupiti Kubanci.

Najviše nade polaže se u Marka Šivoliju koji je na posljednjem SP-u u kineskom Mianyangu osvojio srebrnu medalju.

"Na prvenstvo odlazim skromno bez pompoznih najava. Moj glavni cilj je viza za Peking, a naravno pokušat ću osvojiti medalju. Na put odlazim bez pritiska, premda je vrlo teško biti neopterećen," kazao je Šivolija kojem će ovo biti drugo SP, a nastupio je i na dva europska prvenstva, te na OI u Ateni. 

Velike nade hrvatski boksački stožer polaže i u Vedrana Đipala koji je n EP-u Puli 2004. osvojio brončanu medalju.

"SP je veliki izazov za svakog sportaša. Vjerujem kako se možemo kvalitetno nositi sa svima. Ne želim razmišljati unaprijed o vizi za Peking, želim ići polako iz meča u meč," kazao je 30-godišnji Đipalo koji je na posljednjoj provjeri uoči prvenstva na turniru u češkoj Ostravi osvojio drugo mjesto.

"Taj me rezultat napunio samopouzdanjem i na prvenstvo putujem fizički i psihički spreman. Nikad nisam bio tako dobro pripremljen," kazao je Đipalo.

Nažalost, hrvatska reprezentacija je na prvenstvo ispraćena u tišini i bez velike pompe. Od čelnika saveza u zrakoplovnoj luci pojavio se tek Tomislav

Kolarec, član Izvršnog odbora. Izbornika Tadića i boksače ražalostilo je i što na prvenstvo neće putovati Filip Palić kojeg je Izvršni odbor boksačkog saveza skinuo s liste putnika.

"To nije bilo pošteno prema Filipu, jer je on načinio mnogo za
hrvatski boks. Učinjena mu je sportska nepravda," kazao je Đipalo, dok je Šivolija dodao kako je cijela ta priča malo pokvarila atmosferu uoči puta na SP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene