Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Federer novi vladar Wimbledona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roger Federer po četvrti je puta osvojio Wimbledon pobijedivši u nedjeljnom finalu Rafaela Nadala u četiri seta sa 6-0 7-6 6-7. Novim naslovom Federer je postigao osmu pobjedu na Grand Slamu

- Ovo je fantastično, nikad nisam mislio da je to moguće, ali uspio sam, izjavio je Federer nakon meča u kojem je Nadalu prepusti samo jedan, treći set te se tako riješio kompleksa jer je u dosadašnjih 7 mečeva protiv Nadala izgubio čak 6.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan" Slika nije dostupna Wimbledon: Nastavljen susret Ančića i Federera

Nadalu, kralju zemljane podloge, koji je Federa pobijedio u sva četiri protekla međusobna meča, nije ostalo drugo nego pokloniti se novom kralju travnatog Wimbledona.

- Mogu samo čestitati Federeru, igrao je nevjerojatno, rekao je Nadal.

Švicarac je postao tek sedmi igrač u povijesti koji je slavio u Wimbledonu četiri puta zaredom i treći nakon ere Bjorrna Borga i Pete Samprasa.

Novim naslovom Federer je postigao osmu pobjedu na Grand Slam turnirima i 48 pobjedu na travi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene