Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić vratio Rapaića u reprezentaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u srijedu popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv svjetskog prvaka Italije koja će se odigrati 16. kolovoza u Livornu na stadionu Armando Picchi.

Na popisu se nalaze 22 imena:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Pa nismo mogli igrati ofenzivnije Slika nije dostupna VIDEO Bilić upozorava: Latvija ima svoje zamke, nisu oni San Marino

VRATARI: Stipe Pletikosa, Joey Didulica

OBRANA: Dario Šimić, Goran Sablić, Igor Tudor, Robert Kovač, Josip Šimunić, Dario Knežević, Hrvoje Čale

VEZA: Jurica Vranješ, Niko Kovač, Jerko Leko, Marko Babić, Darijo Srna, Milan Rapaić, Niko Kranjčar, Luka Modrić

NAPAD: Ivan Klasnić, Mladen Petrić, Ivica Olić, Boško Balaban, Eduardo Da Silva.

Ukoliko netko od pozvanih nogometaša otkaže nastup, na njegovo mjesto uskočit će netko od petorice nogometaša kojima su upućeni pretpozivi, a to su: Vedran Runje, Marijan Buljat, Ante Šerić, Danijel Pranjić i Ivan Leko.

Utakmica Italija - Hrvatska igrat će se s početkom u 20.50 sati, a dan prije, odnosno 15. kolovoza, igrat će mlade reprezentacije s početkom u 21 sat.

Bilić je rekao da će utakmica protiv Italije biti jedina provjera pred gostovanje u Moskvi protiv Rusije na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 6. rujna.

Na utakmici protiv Rusije neće moći računati na kažnjene Darija Šimića i Josipa Šimunića, koji neće nastupiti niti u Livornu, ali su pozvani u reprezentaciju zbog dobre atmosfere.

Novi izbornik ozbiljno računa na povratnika u reprezentaciju
33-godišnjeg Milana Rapaića za kojega je rekao da se nalazi u najboljim nogometnim godinama i da u belgijskom prvenstvu pruža izvanredne partije.

Bilić je istaknuo da se na internom popisu njega i njegovog pomoćnika Aljoše Asanovića nalaze imena 30-ak nogometaša koji će se stalno pratiti, a među njima su i Davor Vugrinec i Dado Pršo.

"Naravno da se nisam odrekao usluga Dade Prše. Već sutra letim u Glasgow gdje ću 'popiti kavu' s Dadom. Pokušat ću ga nagovoriti da nam pomogne u kvalifikacijama, a ako u tome ne uspijem zahvalit ću mu za sve ono što je napravio za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Bilić dodajući da je njegova moralna obaveza da razgovara s Dadom Pršom.

Bilić je rekao da je kompletirao stručni stožer i da će u njemu pored Asanovića biti i Nikola Jurčević, te trener vratara Marijan Mrmić, dok će skaut svih reprezentacija biti Robert Prosinečki.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić naglasio je da će Robert
Prosinečki obavljati volonterski, te da će u najskorije vrijeme
upisati nogometnu akademiju kako bi se s diplomom nogometnog trenera mogao uključiti u rad stručnog stožera. 

Po njegovim riječima, nasljednika Bilića na klupi mlade reprezentacije od koje se on jučer oprostio u Kostgreni pobjedom protiv BiH od 4-1 naći će se vrlo uskoro, a ovisno o tom imenu odlučit će se o imenovanju trenera svih ostalih mlađih selekcija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene