Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako zaustaviti virus

U županiji u kojoj danima raste broj zaraženih moguće pooštravanje mjera: "Sve opcije su otvorene"

U Primorsko-goranskoj županiji već danima raste broj novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ravnatelj tamošnjeg Zavoda, Vladimir Mićović govori o planovima kako će zaustaviti širenje virusa.

Primorsko-goranska županija već danima bilježi sve veći broj novozaraženih. Ravnatelj Nacionalnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske-županije, Vladimir Mićović, objasnio je kako planiraju zaustaviti širenje virusa te hoće li postrožiti mjere.

''Sve su opcije otvorene, uključujući izvjesno pooštravanje mjera. Međutim, moramo znati da postojeće mjere, koje su sada na snazi, su zaista vrlo striktne i jasno propisane'', rekao je Mićović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPODJELA CJEPIVA Pismo Bruxellesu, treći nastavak. Sad se javio i SDP: "Plenković se pogubio po briselskim hodnicima u strahu za karijeru"

Pročitajte i ovo Melisa Terez - 1 Sustav ih iznevjerio Lavina horor priča trudnica se ne zaustavlja: "Čula sam majke koje rađaju svoju djecu. Ja sam znala da moje neće ni zaplakati"

Misli da je problem što je popustio oprez kod građana, pogotovo dolaskom toplijih dana. ''Vidimo i rast zaraženih osoba, pogotovo u primorskim županijama, uključujući i Primorsko-goransku županiju, je jako visok i u zadnja četiri dana doživio je svoju kulminaciju'', objasnio je te dodao da treba razmisliti treba li poduzeti neke dodatne korake ili pooštiri kontrolu provođenja postojećih epidemioloških mjera.

Novi sojevi brže se šire i zarazniji su. ''Nema dokaza da izaziva teže kliničke forme, jedino što je jasno je da sada napada uglavnom radnu populaciju, mlađu populaciju. Prema tome ta populacija sada postaje na neki način podložna tom virusu. Još nisu sve opcije u tom smislu potpuno jasne'', komentirao je.

Pročitajte i ovo Sabina Glasovac Veliki je gurman Sabina Glasovac demonstrirala sportske vještine, a otkrila i odakle dolazi ljubav prema hrani koju obožava

Pročitajte i ovo Krv u epruvetama (Foto: Dnevnik.hr) PRIMILI ASTRAZENECINO CJEPIVO U Norveškoj troje zdravstvenih radnika u bolnici zbog ugrušaka nakon cijepljenja

Kada je u pitanju treći val koronavirusa, Mićović se nada da ovo nisu naznake i da Hrvatska nije u uvodu u treći val. ''Nadamo se da će taj plato koji smo sada dostigli biti ipak početak nekog smirivanja situacije, a ne nekog daljnjeg eksponencijalnog rasta'', izjavio je. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene