Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepolovili stopu zaraze

Obavili ogroman posao pa među prvima odlučili ublažiti mjere: Otvaraju kina, kazališta i crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz stroge mjere, slovačke vlasti provele su i masovno testiranje svih građana starijih od 10 godina.

Slovačka od ponedjeljka otvara kazališta, kina, crkve, fitness centre i bazene za ograničen broj posjetitelja, najavio je u petak premijer Igor Matovič.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana Slika nije dostupna Nakon razgovora s tamošnjim kolegama Plenković pokazao solidarnost prema Češkoj i Slovačkoj: "Izrazio sam spremnost da zbrinemo po desetak njihovih COVID pacijenata"

Utakmice hokejaških i nogometnih liga također se nastavljaju, ali bez navijača, objavio je Matovič u petak na Facebooku. Zemlja s 5,5 milijuna stanovnika među prvima je koja ublažava ograničenja u drugom valu koronavirusa u Europi.

Vlada je, uz stroge mjere, nastojala kontrolirati pandemiju masovnim testiranjem koje dužnosnici smatraju uspješnim.

Matovič je rekao da je rašireno testiranje antigenskim testovima, koji su brži, ali manje pouzdani od standardnih PCR testova, pomoglo prepoloviti stopu zaraza koronavirusom.

Slovačka je potvrdila ukupno 83.796 slučajeva koronavirusa standardnim testiranjem od početka pandemije, uključujući 2024 nove zaraze u četvrtak. Krajem listopada zabilježila je rekord s više od 3000 zaraženih u danu.

U Slovačkoj je ukupno umrla 491 osoba s COVID-19, manje nego u drugim zemljama zapadne Europe i gotovo 12 puta manje nego u susjednoj Češkoj koja proteklih tjedana ima najveću stopu zaraženih i umrlih u Europi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene