Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška inicijativi

Poslušajte kakvu je poruku premijer poslao za veliki koncert Vax Live: "Pandemiju ćemo okončati kad svi budu imali mogućnost cijepiti se"

Premijer Andrej Plenković u snimljenom govoru obratio se inicijativi Global Citizen koja promiče nastojanja da se svakom pojedincu u svijetu omogući pristup spasnosnom cjepivu protiv novog koronavirusa.

"Nažalost, svi već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je u potpunosti promijenila naš način funkcioniranja, način života, utjecala je i na naše zdravlje, ekonomiju i financijsku stabilnost.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Hrvatska je u početku pandemije bila predsjedavajuća u Vijeću Europske unije te smo pokrenuli nekoliko inicijativa koje su konačno dovele do Covaxa i trebamo nastaviti biti solidarni u borbi protiv COVID-19.

Svesrdno podržavam incijativu Global Citizen koja će mobilizirati solidarnost svakog pojedinca na planeti jer ćemo pandemiju okončati samo kada cijela populacija bude u mogućnosti primiti cjepivo. Nastavit ćemo biti zemlja koja podržava ove aktivnosti na nacionalnoj razini, ali i na europskoj i globalnoj", rekao je u video poruci predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Plenković je, zajedno s brojnim drugim državnicima, ali i zvijezdama iz svijeta showbusinessa, izrazio podršku pokretu Vax Live kojeg je pokrenula ova inicijativa. Snimljenom video porukom podrške obratio se pokretu na dan koncerta.

Tom inicijativom se namjeravaju prikupiti sredstva za financiranje kupovine cjepiva i zatražiti od vlada G7 da podijele prekomjerne doze drugima. Global Citizen namjerava potaknuti farmaceutske tvrtke da ponude cjepiva po umjerenijim cijenama. Koncert je opisan kao poziv svjetskim čelnicima da osiguraju da cjepiva budu dostupna svima.

Organizator je pokret Global Citizen. Brojne glazbene i druge zvijezde poticat će ljude na cijepljenje i donacije Covaxu. Jedan od partnera je i Europska komisija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene