Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HITNA OPERACIJA

Neurokirurg iz KB-a Dubrava operirao bez zaštitnih naočala da bi pacijentici s puknućem aneurizme spasio život

Operacija, ilustracija - 1
Operacija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Pacijentica s puknućem aneurizme hitno je u KB Dubrava prebačena iz Varaždina, a neurokirurg Tonko Marinović prilikom operacije morao je u jednom trenutku skinuti zaštitne naočale.

COVID pozitivna žena u četvrtak je u Varaždinu doživjela puknuće aneurizme u mozgu te je hitno prebačena prvo u tamošnju bolnicu te potom u KB Dubrava u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Nikola Bradić, anesteziolog KB-a Dubrava RASTE BROJ HOSPITALIZIRANIH Liječnik iz najvećeg COVID centra u Hrvatskoj: "Dolaze sve mlađi ljudi, sa sve težim simptomima. Bojim se da to ne krene kao što je bilo zimus" Slika nije dostupna Alkohol, živi bend i kolo Cure informacije o tulumu u COVID bolnici: "Bilo je to u sobi za odmor u podrumu. Kolegica je slavila"

Neurokirurg Tonko Marinović iz bolnice u Dubravi kazao je kako je to bolest kod koje se ne može dugo čekati. "Drugo, bolest je takva da djeluje i na oksigenaciju, znači količinu kisika u samom mozgu, a COVID sam, znamo, dodatno otežava disanje, pa je trebalo osigurati bolesnicu da ima normalnu cirkulaciju u mozgu da je i kašalj koji može doći kod toga ne ugrozi", kazao je Marinović za HRT.

Zahvat je trajao pet sati, ali zbog korone bio je specifičan.

"Napravio sam više stotina takvih aneurizmi do sada u karijeri, ali ovo je bilo specifično i izazovno zbog uvjeta na koje još nismo naišli.

U samom trenutku operacije mora se maknuti dio zaštitne opreme, a to su naočale, da bi se moglo pristupiti na operacijski mikroskop i sve to adekvatno obraditi i vidjeti", kazao je neurokirurg Marinović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene