Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

Bez obzira jesmo li vjernici, ateisti ili agnostici: Toliko je tekstova iz Biblije koje možemo primijeniti i danas

Cvjetnica je, dan kad je Učitelj ušao u Jeruzalem a razdragana svjetina vikala „Hosana sinu Davidovu“. Samo pet dana poslije svjetina viče ''Razapni ga '. Jer ona koja je hjela Barabu je bila brojnija i glasnija. To je svjetina . Od onda do danas nije ništa naučila. Manjina ljubi, većina razapinje. Teško shvaća ozbiljnost palme ili maslinove grančice.

Svjetina je licemjerna, voli dekor, često laže i ne mari za drugoga. Svjetina se dijeli, kako onda tako i danas. A on se nije priklanjao ni jednima ni drugima. Po Muci koja se danas pjeva izabrao je samoću i izolaciju pa ušao u grad kako bi pročistio hram, navijestivši njegovo rušenje, da bi ga on ponovno izgradio kao dom za sve narode.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Toliko toga iz biblijskih tekstova o današnjem danu možemo primijeniti na ovo vrijeme, bez obzira jesmo li vjernici, ateisti ili agnostici.

Svi smo jednako u osami koja na kraju može bit i dar. Ovo je Cvjetnica tišine, uključujući i našu osobnu. Vrijeme u kojem čovjek čovjeku više nije vuk, već je čovjek čovjeku zaraza. Znakovi ovoga vremena od nas traže puno odgovornosti čovjekoljublja i solidarnosti. I razuma

Jedno je sigurno. Život kakav smo poznavali prije ovoga ,uglavnom obojan pohlepom, mjerljiv isključivo dolarom, eurom ili nekom drugom čvrstom valutom, duhovno razvaljen i s pobrisanom savjesti koja je imanentna samo čovjeku, je iza nas. Kakav će biti ovaj poslije ne zna nitko.

Koliko će ovo trajati isto ne zna nitko. Korona ne bira ni dob ni status ni stalež. Vlade velikih i moćnih koprcaju se u strategijama i idejama za vrijeme poslije. Kreću i što hibridni što proxy ratovi s raznim teorijama koje sluđuju ljude po društvenim mrežama.

Neke vlade poput Švedske ne slušaju znanost pa je 2000 švedskih akademika i doktora znanosti njihovoj vladi uputilo otvoreno pismo u kojem im na fin način kažu da su glupi i da liberalan pristup zarazi vodi u propast.

Pa je vlada mjere u petak postrožila jer se dogodio i veći skok kako novih zaraženih tako i umrlih. To je tipičan primjer sudara znanosti i to vrhunske kakvu ima Švedska ima i nerazumnih političkih odluka.

Cjelokupni pregled tjedna pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene