Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potpuno zatvaranje

Imaju 127 novih slučajeva i manje umrlih od Hrvatske, ali uvode dosad neviđene mjere: "To je dobra odluka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australija će izolirati državu Viktoriju od ostatka zemlje i uvesti mjere bez presedana kako bi se borila protiv porasta broja novozaraženih koronavirusom, objavile su u ponedjeljak vlasti.

Prvi put od izbijanja pandemije od ponoći s ponedjeljka na utorak će se zatvoriti granična crta koja razdvaja dvije najnaseljenije australske države - Viktoriju i Novi Južni Wales.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidat će restrikcije? Dobre vijesti iz Australije: Donedavno su bili veliko žarište, ali u posljednja 24 sata nisu imali nijednog novozaraženog Slika nije dostupna Spriječen drugi val virusa Popuštaju se mjere u jednoj od najstrožijih karantena na svijetu: "Postigli smo veći napredak nego što smo se nadali"

Premijer Viktorije Daniel Andrews zatvaranje linije razgraničenja nazvao je "dobrom odlukom s obzirom na izazove s kojima su suočeni kako bi zauzdali širenje virusa".

Viktorija je u ponedjeljak zabilježila rekordnih 127 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, ponajviše u Melbournu.

Australska druga najnaseljenija država bilježi najveći porast broja slučajeva koronavirusa od kraja ožujka, zbog čega je produljena naredbu o ostanku kod kuće na više predgrađa Melbourna, gdje je od subote potpuno zatvoreno u izolaciji devet nebodera s oko 3000 stanovnika.

Najavljena mjera izolacije, koja bi trebala biti na snazi do 29. srpnja, pogodit će više od 300.000 od pet milijuna stanovnika toga grada.

Najava o otvaranju linije razgraničenja između Viktorije i države Južne Australije je odgođena.

Andrews je novinarima kazao da se obiteljima koje su u izolaciji dostavlja hrana i osigurana im je medicinska skrb, a pokrenuto je i masovno testiranje.

Australija je do sada uspjela suzbiti širenje koronavirusa mnogo bolje od većine drugih zemalja. Dosad je zabilježila ukupno 8500 slučajeva zaraze i 105 smrtnih slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene