Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo!

Drama na zagrebačkim ulicama! Policajci u redovitoj kontroli ugledali uspaničenog muškarca u autu: "Žena mi rađa"

Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 3
Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 3 MUP
Aktualno Galerija Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 3 Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 3 Foto: MUP Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 4 Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 4 Foto: MUP Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 2 Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 2 Foto: MUP +0 Policajci pomogli da žena koja rađa što prije dođe do bolnice - 4 Galerija 1/4 >>
Ministarstvo unutarnjih poslova pohvalilo se kolegama koji su bez razmišljanja pomogli roditeljima na zagrebačkim cestama, ali i maloj Sofiji da što sigurnije stigne na svijet.

Da je važno biti na pravom mjestu u pravo vrijeme na svojoj je koži osjetio Perica Vidović, sretni otac pete djevojčice koja je 16. studenog odlučila upoznati svoje roditelje.

Policijski službenici Službe temeljne policije Ante Marić i Marko Faltak iz Zagreba krenuli su u redoviti nadzor kada su, čekajući na semaforu, primijetili vozilo u traci pored sebe i muškarca za upravljačem vozila koji ih doziva i daje znakove da otvore prozor.

Vidno uzbuđeni vozač povikao je da mu žena rađa i da su na putu u bolnicu, ali od gužve se presporo kreću i trebaju pomoć. Prijepodnevni su sati i gradska gužva je u punom jeku, a gusta kiša odlučila je budućim roditeljima otežati dolazak na svijet njihove pete kćeri.

Policajci su uključili svjetlosne i zvučne signale na službenom vozilu i krenuli se probijati kroz gužvu, kako bi roditelji što prije stigli u bolnicu.

"Što ćemo ako ne stignemo na vrijeme? Pa pomoći pri porodu"

I oni su obojica očevi i svjesni kako je svaka minuta dragocjena, a opet, morali su voditi računa i o sigurnosti putnika u vozilu iza sebe, ali i svih ostalih sudionika prometa koji su ih okruživali.

"Dok smo se probijali, već smo razgovarali što ćemo ako ne stignemo na vrijeme. Nije uopće bilo upitno, pomogli bismo pri porodu, nekako bismo to uz pomoć hitne obavili", uz smijeh je prepričao Ante.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: "Pomoć! Žena mi rađa!", što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i kratko povikao u znak zahvale svojim pratiocima.

S velikim osjećajem zadovoljstva i sreće policajci su sjeli u vozilo i nastavili sa svojim uobičajenim zadacima. Ipak, kako bi saznali ima li njihova priča sretan kraj, policajac Ante je popodne nazvao bolnicu i saznao da je s porodom prošlo sve u redu, ali da su imali veliku sreću. Naime, kao iskusan policajac, Ante je zapamtio da su pred bolnicu stigli u 10:20 sati, a djevojčica je rođena u 10:29 sati, samo devet minuta kasnije.

"Zadovoljstvo zbog onog s čim se baviš"

"Puno sam proživio u praksi u svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lijepog i ružnog, ali ovakvi ti trenuci daju poticaj i osjećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš", rekao je policijski službenik Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Antu je nazvao ponosni otac kako bi im još jednom od srca zahvalio na pomoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GALLUPOVO ISTRAŽIVANJE Pogledajte koliko se građani osjećaju sigurno i koliko imaju povjerenja u hrvatsku policiju

Pročitajte i ovo Ilustracija KAZNENO PRIJAVLJEN Puležan neovlašteno izvodio radove u zgradi pa izazvao kratki spoj i eksploziju

"Ovo nam je peta kći. Žena već ima iskustva i znala je da je porod blizu, a na cesti gužva. Već sam gledao otraga gdje su sjedalice gdje bih ju stavio i sam porodio ako će trebati, a onda je žena vidjela policijsko vozilo. Pravo je čudo što smo na njih naletjeli jer ne želim ni zamisliti što bi bilo da nismo", ispričao je otac malene Sofije.

Iako policijski službenici svjedoče i sreći i tuzi, ovo je priča koja pokazuje najljepšu stranu policijskog posla - biti građanima na raspolaganju bez obzira na okolnosti, zaključuju, ponosni na svoje kolege, u MUP-u.


 





 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene