Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OŠ Odra

Susjeda stopira izgradnju dvorane: U ovoj zagrebačkoj školi zbog tjelesnog se – lome zubi

Zagrebačka škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebačka škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marina Bižić (Foto: Dnevnik.hr) Marina Bižić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebačka škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U jedinoj zagrebačkoj školi koja nema školsku dvoranu roditelji svoju djecu više ne žele puštati na tjelesni. Nažalost, djeca u neodgovarajućem prostoru padaju, lome zube, uganu nogu... U školi kažu da im susjeda stopira gradnju dvorane.

Odranska škola jedina u Zagrebu nema dvoranu, pa roditelji više ne žele da im djeca idu na tjelesni.

Pročitajte i ovo Školska dvorana u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 roditelji gube strpljenje Djeca pet godina čekaju školsku dvoranu, a županija gleda gdje uštedjeti: ''Nema tu gdje je zapelo, sve ima svoj tijek'' Agonija stanara zgrade u zagrebačkom kvartu (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Priču donosi Provjereno Zastrašujući krikovi u zagrebačkom naselju, očajnim susjedima prekipjelo: "Ona vjeruje da je opsjednuta, viče i lupa po cijele dane..."

"Pao je i ostao bez dvije trajne jedinice", rekla je majka dječaka Marina Bižić. 

"Presvlačimo se u učionicama i treniramo u hodniku", objašnjava pak Lena Bižić, učenica 7. razreda osnovne škole. 

"Volio bih da moje dijete, odnosno moja djeca, imaju iste uvjete kao i druga djeca u gradu Zagrebu", objašnjava otac Jurica Predović. 

Grad Zagreb kaže: "Po prikupljanju svih potvrda i reguliranju imovinskopravnih odnosa na česticama unutar zahvata, podnijet će se zahtjev za izdavanje građevinske dozvole."

Vatroslav Gabrić, ravnatelj OŠ Odra, apelira na Grad i susjede. "Ja bih apelirao ne samo na Grad, apelirao bih na susjede koji priječe gradnju svojim žalbama na lokacijsku dozvolu", kaže Gabrić

Susjedi su pokušali objasnit i svoju poziciju, zašto se protive izgradnji dvorane.

"Sve je minijaturno za ovoliku količinu djece", govori Štefica Majdak, vlasnica susjedne parcele. Kaže da su izgradili premalu školu, a sad će upropastiti i dvoranu.

"Ne moraju oni otkupiti naše zemljište. Da se razumijemo, ja sam samo protiv gradnje dvorane jer ona na ovaj način, prema planu koji su izradili, nije dostatna za našu školu i naše učenike. To je naguravanje u školi", kaže Majdak. 

To smo shvatili na početku jer djeca ostaju bez zubi. Dok gradske institucije ne pokažu svoje... "Ovo nije prvi slučaj, nije jedini i nije zadnji koji se dogodio s ozljeđivanjem djece", kaže Bižić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene