Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPORAVAK U ZOO-u

''Spašena je u zadnji tren'': Lisica upala u bazen s uljem, spasili je vatrogasci i ekipa iz Dumovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lisicu koja je upala u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku, u srijedu poslije podne spasila je terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba "Dumovec" te je odvezla u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

Lisicu je u bazenu uočio jedan Zagrepčanin, no koliko je dugo bila tamo, hvatači iz Dumovca ne mogu procijeniti. Betonski rub bazena visok metar i pol onemogućio je lisicu da se sama spasi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Mazi se kao mačka!'' Sjećate li se mladića koji je spasio malog lisca? Njegov Odi danas ga ne želi napustiti i nema koga nije osvojio

Kako bi prišli lisici koja je plutala na dasci u bazenu, hvatačima su u pomoć priskočili zagrebački vatrogasci. Kranom vatrogasnog vozila približili su se lisici i ona je u trenu završila na sigurnom.

"Bila je izmučena i natopljena starim uljem. Spašena je u zadnji tren jer je na dasci već bila na izmaku snaga. Nadamo se da će joj veterinari Zoološkog vrta moći pomoći i da ćemo lisicu uskoro moći vratiti u prirodu", izvijestili su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene