Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme

Zabijeljela se Orahovica, a snijega ima i u Lici.

Šire područje Orahovice i Čačinaca jutros se probudilo prekriveno snježnim prekrivačem. Snijeg pada i u Lici. 

U unutrašnjosti Hrvatske prevladavat će promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, sredinom dana i popodne posvuda su izgledni pljuskovi kiše, a u gorju i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda  za četvrtak.

Malo snijega ili kiše uglavnom će biti na istoku i u gorju, a sredinom dana i popodne posvuda. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, popodne uz umjerenu naoblaku, tek rijetko i malo kiše.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, na udare jaka bura i sjeverni vjetar, popodne na jugu sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

Upozorenje HAK-a i prognoza za vikend

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a u Lici mjestimice pada snijeg pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

I sljedeći će dani biti nestabilni. U petak poslijepodne opet lokalni pljuskovi. Više kiše očekuje se za vikend, osobito u Slavoniji i gorju, gdje će biti i snijega. Temperatura se neće puno mijenjati.

Na moru petak će djelomice biti sunčan, a za vikend više oblaka i mjestimična kiša izgledniji su u Dalmaciji. Bura će za vikend jačati pa će biti olujnih, pod Velebitom i orkanskih udara. Temperatura će i ovdje biti bez veće promjene.
 

Orahovica pod snijegom

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene