Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Necivilizirano ponašanje

Penava o oskvrnuću pravoslavnog groblja: "Izravan napad na kulturnu baštinu Vukovara, ali i izuzetno neljudski čin"

Ivan Penava - 2
Ivan Penava - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Oskrvnućem grobova na starom pravoslavnom groblju u Vukovaru, počinitelj je učinio izravni napad na Vukovar, priopćile su u srijedu vukovarske gradske vlasti.

O oskvrnuću grobova se očitovao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te osudio taj nedopustiv čin.

"Najiskrenije osuđujem taj nedopustivi, necivilizacijski čin povrede mira pokojnika te se nadam da će se kvalitetnim radom Policijske postaje Vukovar u što skorijem vremenu pronaći i sankcionirati počinitelji tog kaznenog djela", poručio je enava.

Tijekom noći s 5. na 6. siječnja, u vukovarskoj Ulici Europske unije, nepoznati počinitelj na starom pravoslavnom groblju porušio je 10 nadgrobnih spomen ploča, od kojih su tri pukle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti"

Policija traga za počiniteljem.

Iz vukovarske Gradske uprave također su poručili da je oskvrnuće i uništenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Vukovaru izravan napad na kulturnu baštinu Vukovara, ali i izuzetno neljudski čin, izraz nepoštovanja čovjeka bez obzira na nacionalnost, jezik ili pak pripadnost vjeri.

Pročitajte i ovo Ivan Penava - 1 "Prodali su mi priču" Pogledajte Penavu u ležernijem izdanju: Priznao što misli o Vukovaru, ali i zbog čega se razlikuje od ostalih konzervativaca

Počinitelj je uništenjem spomenika u konačnici učinio izravan napad na Vukovar, stoji u priopćenju za javnost Grada Vukovara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene