Obavijesti Video Pretražite Navigacija
senzacija u Dubrovniku

VIDEO Razne marke, razna godišta, ali ljubavi iste: Više od 70 Oldtimera provozalo se Stradunom

Aktualno Galerija Ludnica s oldtimerima - 2 Ludnica s oldtimerima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ludnica s oldtimerima - 3 Ludnica s oldtimerima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ludnica s oldtimerima - 4 Ludnica s oldtimerima - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ludnica s oldtimerima - 5 Ludnica s oldtimerima - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ludnica s oldtimerima - 6 Galerija 1/6 >>
Na Stradunu je u nedjelju bila velika gužva. Ne samo zbog turista, već i limenih ljubimaca iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Najstarije vozilo je iz daleke 1936. godine, a vrijednost? Najčešći odgovor vlasnika je neprocjenjiva ili nije na prodaju.

Više od 70 oldtimera provozalo se Stradunom. "Fenomenalno, stari auti, stari grad. Spojili ljubav", rekao je Goran Krivić iz Omiša.

"Ima stvarno raznih marki, krasnih vozila. Ovo je Mercedes 250 s coupe, u originalnom stanju. Lakiran je '88. godine. Ima svu papirologiju od prvoga dana", rekao je Đuro Deranja iz Oldtimer kluba Dubrovnik.

U Dubrovnik su stigli vozači iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Njemačke. "Dvije godine nije bilo ništa, pa se tako radujem malo sa unucima", rekao je Ilija Šarić iz Njemačke reporterki Dnevnika Nove TV Pauli Klaić Saulačić.

"Jedini Renault 4 danas na Stradunu, 1991. godine. Ratna generacija", rekao je Lukša Prokurica iz Konavli.

Pročitajte i ovo Olditimer (Printscreen Informer) barem 10 posto Rastu cijene goriva, rabljenih vozila, a ni budućnost nije svijetla: Imati limenog ljubimca bit će sve skuplje

Pročitajte i ovo Videozid: Toplana i plin - 4 Dobre vijesti Gotovo mjesec dana kasnije: Kreće sezona grijanja, HEP počeo isporuku toplinske energije za 130 tisuća građana u šest gradova

Najstarije vozilo na Stradunu bio je Fiat 508 Ballila Cabrio. Jedini takav u Hrvatskoj i broji 86 godina. Vrijednost za vlasnika neprocjenjiva. "Ima šasiju od drva. Čavlićima zabijeno, to je teško održavat. Ima bolji krevet nego ja", rekao je Perica Deranja iz Oldtimer kluba Dubrovnik.

Razne marke, razna godišta, ali ljubavi iste. Oldtimeri su vlasnicima pravi ljubimci. Jedan je Mercedes iz 1970. godine i prešao je 78 tisuća kilometara. U njemu najviše uživa pas koji se zove Kićo.

Upravo su Mercedesi bili najbrojniji. "50-60 tisuća eura. Ne bi ga prodao zato što će ga prodavat netko drugi kad ja oden onome na drugi svit", rekao je Jakša Vranješ iz Kaštela.

"A šta bi drugo trebalo bit? Neću se sramotit ovdje, vozit Fiata? Citroena? Da ostanemo sami, usamljeni. Prepoznat će ljudi da smo pogriješili. Samo Mercedes i točka", rekao je Ivan Topić iz Imotskog.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene