Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODUŠEVLJEN

Batarelo slavi odluku američkog Vrhovnog suda: "I mi u Hrvatskoj stvorit ćemo zakon koji će štititi nerođeni život i zabraniti ubijanje"

Vice Batarelo o pobačaju
Vice Batarelo o pobačaju Foto: Screenshot/Vice Batarelo
Radikalan katolik Vice Batarelo na Facebooku podržava odluku kojom je američki Vrhovni sud ukinuo federalno pravo na pobačaj.

Vrhovni sud SAD-a u petak je poništio presudu u slučaju Roe protiv Wadea iz 1973. kojim je na saveznoj razini priznato ustavno pravo žene na pobačaj te je on legaliziran u cijeloj zemlji.

Tu odluku podržava katolik Vice Batarelo koji je svoj stav i ushićenje podijelio na svom Facebooku.

Vice Batarelo o pobačaju Vice Batarelo o pobačaju (Foto: Screenshot/Vice Batarelo)

"Velika pobjeda za nerođeni život u SAD-u. Roe p. Wade odluka je konačno poništena! Federalni američki zakon više ne može natjerati savezne države na obavezni pobačaj u njihovim zakonodavstvima.

Očekuje se da barem polovica američkih saveznih država će ili potpuno zabraniti abortuse ili staviti velike restrikcije.

Pročitajte i ovo Prosvjedi aktivista za pobačaj u SAD-u Put prema zabrani pobačaja Biden nakon odluke Vrhovnog suda poručio ženama: "Čujem vas. Podržavam vas. Stojim uz vas"

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim"

I jedan dan ćemo mi i u Hrvatskoj stvoriti zakon koji će štititi nerođeni život i zabraniti ubijanje", napisao je Batarelo.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene