Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supertalent

Sviranje flaute spolnim organom nije prekršilo zakon

Beatrice McQueef
Beatrice McQueef Foto: DNEVNIK.hr
Vijeće za elektroničke medije očitovalo se o pritužbama na točku koju je u Supertalentu izvela Beatrice McQueef. Ona se tijekom svog nastupa okrenula naglavačke na dva stolca i spolnim organom zasvirala flautu.

Vijeće za elektroničke medije utvrdilo je da u slučaju emitiranja nastupa sviranja flaute spolnim organom u Supertalentu Nove TV nije bilo kršenja odredbi Zakona o elektroničkim medijima.

Hrvatski medijski regulator reagirao je na temelju dviju zaprimljenih pritužbi zbog emisije Nove TV emitirane 5. studenoga, a odluku je donio nakon zaprimljenog očitovanja nakladnika. Spornu točku u programu Nove TV izvela je Beatrice McQueef, koja se okrenula naglavačke na dva stolca i spolnim organom zasvirala flautu.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u Križnoj jami u Sloveniji - 2 spustila se razina vode Počela akcija spašavanja u susjedstvu! Ronioci krenuli prema zarobljenoj obitelji i vodičima

"Otkrila sam da sa svojim tijelom mogu raditi neke stvari koje drugi ljudi ne mogu. Moj nastup može biti opasan ako padnem", najavila je Beatrice McQueef u prilogu kojim se predstavila prije izlaska na pozornicu Supertalenta.

Beatrice McQueef Beatrice McQueef (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski medijski regulator odlučivao je i u slučaju oslikavanja slikarskog platna muškim spolovilom 2018., također u Supertalentu Nove TV. 

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Afera koja će uzdrmati zemlju Vlahović opleo po Grmoji uoči bombastično najavljene konferencije: "Postoje lopovi koji kradu tuđi rad, otkrića, ideje..."

"Agencija za elektroničke medije zaprimila je osam pritužbi gledatelja. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da u slučaju sadržaja emitiranog u sklopu talent showa Supertalent, koji se odnosi na nastup Brenta Raya Frasera, nije bilo povrede Zakona o elektroničkim medijima kao ni Pravilnika o zaštiti maloljetnika'', poručili su iz Vijeća za elektroničke medije.

U tom slučaju, ističu, podnositelji pritužbi smatrali su da se radi o neprimjerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu nevjerojatna snimka Zrakoplovu u letu odvojili se dijelovi vrata i trupa, sada su pronađeni

Vijeće je svoju odluku donijelo nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale taj sadržaj i utvrdile da je nakladnik ''programskom oznakom, zvučnim upozorenjem 'Program koji slijedi nije primjeren za osobe mlađe od 12 godina' i kasnovečernjim terminom emitiranja poduzeo sve raspoložive mjere da maloljetnici u području prijenosa neće gledati sporni sadržaj''.

Pročitajte i ovo Baby boom u Zaboku - 5 Godina je dobro počela Baby boom u bolnici koju sve više biraju rodilje iz cijele Hrvatske: ''Nastojimo slijediti moderne trendove''

Vijeće za elektroničke medije tada je zaključio i da je montažom kadrova i računalnom animacijom u postprodukciji izbjegnuto eksplicitno prikazivanje spolnih organa. Uz to, nakladnik Nova TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao ni u jednom drugom terminu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene