Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad treba, može i u prtljažnik

Koliko vatrogasaca stane u terenac iz '90-ih? Ako pitate dečke iz DVD-a Mala Gorica: "Ovisi kako se posložimo..."

Aktualno Galerija Vatrogasci, Mala Gorica Vatrogasci, Mala Gorica Foto: DNEVNIK.hr DVD Mala Gorica - 2 DVD Mala Gorica - 2 Foto: DNEVNIK.hr DVD Mala Gorica - 3 DVD Mala Gorica - 3 Foto: DNEVNIK.hr DVD Mala Gorica - 4 DVD Mala Gorica - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 DVD Mala Gorica - 5 Galerija 1/6 >>
Malo vatrogasno društvo u Maloj Gorici nema modernu opremu, ali njegovi članovi imaju veliko srce. Sve su ispričali reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Golji.

Koliko vatrogasaca stane u terenac iz devedesetih? "Ovisi kako se posložimo." I u prtljažnik? "Bilo je i toga", odgovara jedan od vatrogasaca uz smijeh.

DVD-ovci iz Male Gorice nemaju ništa osim tog vozila i kanti. "Za sada nam je to jedino sredstvo kojim možemo gasiti vatru", rekao je Nikola Bureš iz DVD-a Mala Gorica.

Imaju oni i svojih osobnih sredstava. Odu do rijeke Kupe, povuku vodu i dovezu svojim traktorima i cisternama, besplatno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDJELOVALO 18 VATROGASACA Gusti dim širio se centrom Splita: Lokaliziran požar u stanu na trećem katu, jedna osoba uspjela na vrijeme pobjeći

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Jelačiću U centru Zagreba osvanuo ogroman transparent s porukom protiv cijepljenja

Nakon potresa ljudima su dijelili hranu, donosili vodu, mijenjali crjepove, pomagali svaki dan. Na pitanje čime, kad su goloruki, građani kažu - "po lojtrici gor', pa po lojtrici dol'."

"Baš zato što smo svi složni i svi se držimo zajedno", rekao je Damir Kardaš iz DVD-a.

Kola koje su vukli konji

Pradjedovi su im ostavili kacige i zaprežna vatrogasna kola. "Ova kola su stara između 120 i 130 godina. To su vukli konji. Danas je tolika tehnika i mehanizacija, a eto čime vozimo vodu, traktorom i cisternom", rekao je Nikola Bureš iz DVD-a.

Odakle je uniforma? "To smo dobili od vatrogasne zajednice prošle godine", rekao je Mario Sukalić iz DVD-a.

Petrinjska vatrogasna zajednica ove godine, a vjerojatno ni sljedećih, ne može im puno pomoći. U intervenciju idu u vlastitim tenisicama. Potrebna im je sva oprema. "Ima tu i djece koju također mislimo učlaniti", rekao je Ivica Hajdinjak iz DVD-a. Ali bez opreme to će biti teško.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene