Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privukao 40.000 posjetitelja

Što je to privuklo pažnju tisućama turista u dubrovačkoj luci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz bok modernim kruzerima u dubrovačku luku Gruž stao je jedan stari ljepotan. Jedrenjak Palinuro, školski brod talijanske ratne mornarice, dolaskom u luku pretvara se u muzej.

Jedrenjak Palinuro je svojim izgledom, kojim neodoljivo podsjeća na gusarske brodove iz priče o Petru Panu, ovo ljeto privukao  40.000 posjetitelja u 8 luka.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Nekad je bio francuski ribarski brod, a 50-ih godina kupila ga je talijanska mornarica, renovirala ga i od njega napravila školski brod na kojem su obuku prošle tisuće mornara. Vitalnim ga održava 120 mornara.

>> Jedrenjaci na Korčuli oduzimali dah

Četrdeset je studenata koji se obučavaju za časnike talijanske ratne mornarice. 'Na ovom se brodu osjeti duh svih mornara koji su plovili ovim morima prije nas. Plovidba s jedrenjakom je magična', kazao je kadet Jacopo Bove.

Više od dva mjeseca plove Jadranom, brinu za očuvanje mora, prikupljaju informacije od kretanja ribe do vremenskih uvjeta. 'Zanimalo me kako ovaj brod izgleda jer ja sam na susjednom velikom, modernom kruzeru koji ima 14 paluba i 4.300 ljudi. Ovo je daleko bolje, osim što se ljulja i ide mnogo sporije',kazao je Raymond iz Australije.

U Dubrovniku će biti još dva dana nakon čega nastavlja svoju plovidbu uz krilaticu Faventibus Ventis što u prijevodu znači 'dobar vjetar'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene