Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDI GLAS KOJI VODI

Kako živjeti s karcinomom pluća? Udruga Jedra pokrenula hvalevrijednu kampanju za pomoć oboljelima

Aktualno Galerija Sandra Karabatić Sandra Karabatić Foto: DNEVNIK.hr Pluća: Ilustracija Pluća: Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Kampanja Budi glas koji vodi: Ilustracija - 1 Kampanja Budi glas koji vodi: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kampanja Budi glas koji vodi: Ilustracija - 2 Kampanja Budi glas koji vodi: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kampanja Budi glas koji vodi: Ilustracija - 3 Galerija 1/5 >>
Budi glas koji vodi - naziv je kampanje koju je danas predstavila Udruga Jedra - udruga za pomoć oboljelima od raka pluća. Predlažu uvođenje funkcije koordinatora onkološke skrbi u zdravstveni sustav - zdravstvenog radnika koji će biti poveznica između liječnika i pacijenta te ostalih djelatnika koji sudjeluju u liječenju. Poručuju kako nakon dijagnoze pacijenti često lutaju sustavom.

Predsjednica Udruge Jedra Sandra Karabatić kazala je da su rezultati istraživanja pokazali da je pacijentima potrebno više konzultacija s medicinskim sestrama. Točnije, takvih je bilo 50 posto.

"S druge strane, rekli su da im je važna informacija o popratnim pojavama – kako živjeti s karcinomom pluća i kome se javiti kad imaju problem", kazala je Karabatić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus te poručila da je ključno da se oboljelima osigura više informacija.

Pročitajte i ovo Valentina Baus - 1 Podaci za 2021. godinu Od čega su Hrvati umirali prošle godine? Većinom umiremo od bolesti koje se mogu liječiti

Pročitajte i ovo Provjereno: Zdravstvo - 7 PRIČA PROVJERENOG Hoće li reforma zdravstva uništiti sustav? Struka upozorava: "Kad bi ljudi vidjeli kako sve funkcionira kad je normalno organizirano..."

"Onkološka je skrb zahtjevna i puno specijalista je uključeno - od postavljanja dijagnoze do liječenja, ali onda da shvatimo sve to i znamo se nositi onda im treba dodatna informacija", dodala je te zaključila da to mogu pružiti specijalizirane onkološke medicinske sestre.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene