Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Petnaestomjesečna djevojčica pogođena bocom sa zapaljivom tekućinom izvan je životne opasnosti

Aktualno Galerija Najnovija vijest Najnovija vijest Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć, ilustracija Hitna pomoć, ilustracija Foto: Ronald Gorsic/Cropix Nesreća u Solinu - 1 Nesreća u Solinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća u Solinu - 2 Nesreća u Solinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nesreća u Solinu - 3 Galerija 1/6 >>
Osoba je pokušala zapaliti vatru zapaljivom tekućinom, no vatra je zahvatila bocu tekućine zbog čega je osoba bocu bacila u dvorište u kojem se nalazilo dijete. Protiv 37-godišnjeg muškarca podiže se kaznena prijava.

U splitskoj bolnici pružena je pomoć djetetu koje je zadobilo opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom. S opeklinama glave i desne šake u nedjelju poslijepodne u splitsku bolnicu zaprimljena je 15-mjesečna djevojčica. Na sreću, izvan je životne opasnosti.

"Djevojčica je u ovom trenutku respiracijski i hemodinamski stabilna. Mi smo relativno zadovoljni njenim općim stanjem. Nema naznaka životne ugroženosti te nastavljamo sve mjere intenzivnog liječenja i redovitog kiruškog nadzora i dalje", rekao je za Dnevnik Nove TV Joško Markić, pročelnik zavoda za intenzivnu pedijatriju.

Ozljede su nastale nakon što je u dvorište u kojem se djevojčica nalazila, bačena boca sa zapaljivom tekućinom koja je trebala poslužiti za paljenje vatre.

"Nakon inicijalnog kiruškog zbrinjavanja, dijete je zaprimljeno u Zavod za intenzivnu pedijatriju naše klinike gdje su nastavljene sve mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kiruški nadzor", dodao je Markić.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 3 Izašli na ulice Objavljena ispravljena brojka ljudi na prosvjedu prosvjetara: Bilo ih je duplo više od prvobitne procjene

Sve se dogodilo na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama poviše Solina. Nakon što je boca planula, muškarac (37) ju je u panici bacio, a djevojčicu je zahvatila vatra. Hitno je prevezena u bolnicu. Protiv 37-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a obzirom da je u ovom događaju dijete zadobilo teške tjelesne ozlijede, onda ovo djelo ima obilježje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti", kauala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Za to su predviđene kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene