Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobili kaznene prijave

VIDEO U okolici Knina skinuli hrvatsku zastavu pokazujući tri prsta: "Ajmo, skidanje, skidanje!"

Iznad slapa Krčić kod Knina dva su mladića skinula hrvatsku zastavu, sve to snimili i na kraju objavili na društvenim mrežama. Dobili su kaznenu prijavu s još jednom osobom.

Poviše slapa Krčić u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, nestala je 26. svibnja hrvatska zastava. Svi oni koji koriste TikTok mogli su se uvjeriti i kako. Naime dva muškarca koja su zastavu skinula sve su to snimila i naposljetku i objavila na društvenim mrežama. Zbog svega navedenog, zaradili su kaznenu prijavu.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske, poručili su iz policije.

Dok je mladić skidao zastavu pokazivao je tri prsta, a drugi ga je pritom bodrio: "Ajmo, skidanje, skidanje!" Treći je materijal koji su mu poslali proslijeđivao dalje.

@sl.on.top #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - bandz

Njihov čin izazvao je brojne komentare među kojima i poziv da - "sada stavi našu zastavu".  Za ovo kazneno djelo po novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji je na snagu stupio 12. svibnja 2023., predviđena je novčana kazna do 4000 eura.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene