Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darinko Kosor o istupanju:

'U koaliciji nismo mogli realizirati nijedan prijedlog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako HSLS kao dio koalicije 'nije mogao realizirati nijedan svoj prijedlog' te je zbog toga, bez obzira na određene žrtve, odlučio istupiti.

Po njegovim riječima, stranku će na nacionalnoj razini napustiti samo desetak ljudi. Za Đurđu Adlešič je rekao kako ima 'puno mogućnosti, a ponude koje dobiva samo su pohvalne za nju'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez riječi prošla kraj novinara Adlešič ostaje u HSLS-u, ali se ne vraća u Sabor Slika nije dostupna Adlešić: Nisam sigurna da je Tanković tako čvrsto uz SDP

Kad je riječ o lokalnim ograncima HSLS-a, Kosor je rekao kako oni neće izlaziti iz sadašnjih koalicija, bile one s HSS-om ili HDZ-om. Ipak, dodao je, HSLS na nacionalnoj razini u skorije vrijeme ne namjerava sklapati nove koalicijske sporazume.

'Iz koalicije nismo izašli da bismo ušli u novu, već da budemo samostalna stranka', dodao je. Istaknuo je da prijevremeni parlamentarni izbori nisu izgledni te upozorio da će kraj godine biti vrlo težak zbog rebalansa proračuna i donošenja novoga za 2011. godinu, pri čemu će se morati napraviti bolni rezovi.

>> HSLS napustio koaliciju: 'Očekujem bolju suradnju'

>> 'HSLS napuštanjem broda u oluji neće poentirati kod birača'

O novome državnom zaduženju rekao je da je taj novac već potrošen te da služi 'isključivo za servisiranje postojećih kredita, a dodatno će opteretiti i vladu i građane'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene