Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro i ostali doktori

Tisuće djece Ploča i okolice u četvrtak ostaje bez jedinog liječnika: Pedijatar ide u mirovinu, a nema ga tko zamijeniti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U četvrtak u mirovinu odlazi jedini pedijatar u Pločama, dok Dom zdravlja za njega ne nađe zamjenu, ordinacija će biti zatvorena. Veliki je problem što se na natječaj nitko ne prijavljuje pa građani strahuju da bi mogli trajno ostati bez liječnika za svoju djecu.

Dr. Latif Uzunaj, pedijatar koji je zadnjih deset godina liječio djecu iz Ploča i okolice, u četvrtak prestaje raditi u Domu zdravlja. Sa svojih 68-godina ostvario je sva prava za mirovinu, a na njegovo mjesto za sada ne dolazi nitko.

Roditelji će tako od sada s djecom morati potražiti novu ordinaciju. S obzirom da se Ploče nalaze na pola puta od Splita do Dubrovnika, od oba grada udaljene nešto manje od dva sata vožnje kada nema gužve, kao najbliži im preostaje pedijatar iz Metkovića. 

Pročitajte i ovo Milan Grozić Najavio novu akciju Umirovljenik donirao istarskim domovima zdravlja čak 200.000 kuna životne ušteđevine: "Novac, ako nije u funkciji, ništa ne znači"

Da se radi o tek privremenom rješenju, situacija bi bila manje ozbiljna, ali postoji strah da mu se neće tako lako naći zamjenu. Dom zdravlja raspisao je natječaj za novog specijalista, ali na njega se nitko nije javio. Dogodi li se da tako ostane, ordinacija bi mogla biti trajno zatvorena. U tom slučaju njeno ponovno otvaranje bilo bi puno kompliciraniji proces, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred zatvorenim vratima 2000 pacijenata u Lovranu ostalo bez liječnika: "Dobili smo popis sedam drugih doktora, što je super, ali pojavio se problem"

Međutim, pedijatrijska ordinacija nije jedina kojoj prijeti ovakav scenarij. I drugi pacijenti mogli bi ostati bez zdravstvene skrbi. Od šest liječnika opće prakse zaposlenih u Domu zdravlja, dvoje je već ostvarilo prava za mirovinu, ostali bi trebali kroz narednih godinu do dvije, a uvjete za umirovljenje uskoro će imati i radiologinja.

Kadrovski problem Doma zdravlja treba hitno rješenje jer mu gravitira oko 12.000 pacijenata s gradskoga područja, dijela Makarskog primorja do Zaostroga, te Hercegovine. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene