Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propovijedaju, pozivaju na molitvu...

Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

Tik Tok, Instagram, Facebook... Društvene mreže sve više koriste i svećenici i to kako bi vjeru i crkvu približili mladima, ali i onim starijima.

Na novim terenima, na društvenim mrežama, okušali su se i svećenici. I to kako bi pokazali da se Božja riječ može širiti i tim putem.

"Crkva je koljevka znanosti koja je uvijek bila u razvoju, koja moli za razvoj tehnologije, ljudskog društva u svakom kontekstu, ali na ispravan način", kazao je fra Ivan Dominik Iličić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sare Tomašković.

Na društvenim mrežama među ostalim propovijedaju, pozivaju na molitvu, dijele snimke s druženja, postavljaju izazove, ali i dijele zanimljivosti.

Pročitajte i ovo Uskrsno slavlje Poruka s oltara Blagdan optimizma: ''Uskrsnuće se događa kad je ljubav jača od mržnje, a oprost od osvete''

"Nastaju i susreti, kontakti i dogovori za ispovjedi pa i videi koje dijelim. Mislim da im mogu koristiti, da ih mogu usmjeriti da rastu na svom duhovnom putu", objašnjava Iličić.

Upozorava da društvene mreže ne smiju zamijeniti odlazak u crkvu.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Pročitajte i ovo Mate Uzinić Borba protiv pedofilije Nadbiskup Uzinić: ''Crkva je kroz zanemarivanje žrtava zanemarila Isusa Krista''

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene