Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glazbeno-turistički brend

Od šume napravili kulisu za tulume i koncerte i na valu uspjeha ušli u Općinsko vijeće

Aktualno Galerija Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 1 Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 1 Foto: Luka Šporčić Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 2 Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 2 Foto: Luka Šporčić Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 3 Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 3 Foto: Luka Šporčić +0 Šumska koliba pretvorena u mjesto za tulume - 4 Galerija 1/4 >>
Šuma u Požeštini posve je slučajno postala kulisa za tulume i koncerte te glavno okupljalište mladih u tom kraju. Za sve su krivi koronavirus i skupina mladića koji su od mjesta, kamo su bježali od briga, napravili pravi glazbeno-turistički brend. Kako im je to uspjelo, ispričali su novinarki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić.

Mladi ljudi iz požeške doline svoju su kolibu pretvorili u veliko mjesto okupljanja.

"Bio je lockdown, nije se nigdje smjelo ići i mi smo se krenuli okupljati u šumi. Došli smo na ideju da sagradimo kolibu, to smo uvijek kao mali radili. Puštali smo pjesme, roštiljali", rekao je Luka Obradović iz Udruge mladih Jakšić.

"Kad su te mjere bile ukinute, krenulo se okupljati sve više i više ljudi. Ljudima se svidjela ideja i krenuli smo puštati muziku, dovoditi DJ-e", pojasnio je Božidar Perić iz Udruge mladih Jakšić.

Sve je preraslo u redovite subotnje partije i urbane koncerte usred šume. Udruga mladih iz Jakšića, čiji su članovi nekad odlazili na sezonu, ovog su ljeta u svoje mjesto znali privući i po 700 posjetitelja.

"Dolaze nam iz županije, iz Broda, Gradiške, Osijeka. Sezonu smo trebali zatvoriti 23. 9. koncertom Hiljsona Mandele i z++", rekao je Leon Subotić iz Udruge mladih Jakšić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za dobre ljude Nakon sramotnog oglasa samoborske pizzerije, oglasili se iz poznatog zagrebačkog restorana: "Zapošljavamo one iz Niša i Omiša"

Pročitajte i ovo Počast preminuloj kraljici Elizabeti - 3 kilometarska kolona Tisuće Britanaca stoje u redu kako bi odali počast kraljici: "Dala nam je 70 godina svog života"

Kako je rasla publika, rasla je i njihova šumska kulisa. Sve su gradili sami.

"Mi zapravo želimo i svojim prijateljima i svim mladima poručiti da daju još jednu priliku ovoj našoj i Hrvatskoj i Slavoniji, koja je vjerojatno najteže pogođena tim iseljavanjem, da ostanu i da probamo nešto svi zajedno napraviti", rekao je Perić.

Otišli su i korak dalje. Udruga, koja broji pedesetak članova, na lokalnim izborima ušla je u Općinsko vijeće.

"Napravili smo nezavisnu listu, s tom listom smo izašli na izbore i pokupili smo tri vijećnika i jednu vijećnicu i na taj način radimo u interesu općine i mladih", rekao je Obradović.

Tek im su im 22 godine i puni su novih ideja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene