Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideje iz Osijeka

Što učiniti sa starim borom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolici tradicionalno raskićuju svoje Božićno drvce na blagdan Sveta tri kralja. Što sutra učiniti sa starim borom?

Lampice su ugašene, ukrasi s bora nestaju jedan po jedan. Božićno je drvce odradilo svoje. Većina će građana svoje borove baciti. Ali, bilo je i onih koji su za svoju jelku izdvojili nešto više novca pa će ona u tegli preživjeti i do sljedećeg Božića. 'Naš bor je sa korijenom, pa ćemo ga zasaditi i onda ćemo ga sljedeće godine ponovo koristiti', rekla je jedna Osječanka. Na sreću, većina osječkih borova neće završiti na smetlištu zajedno s ostalim otpadom. Borovi će se reciklirati i kompostirati. No, potrebno ih odložiti na eko-otoke.

Pročitajte i ovo Borovi - 2 Apsolutni hit Svi ga žele, može ga se iznajmiti: Tko ga vrati u dobrom stanju, vraća mu se i pola uplaćenog novca Slika nije dostupna Pomama za borovima VIDEO: Za božićna drvca nema krize

'U gradu Osijeku ima preko 80 eko-otoka, tako da smo ove godine odlučili da se porered eko-otoka odlažu Božićna drvca', rekao je Stevo Anetić iz Unikoma Osijek. Ukoliko imate bor s korijenjem, ne bacajte ga. Osječka udruga za zaštitu životinja poziva vas da svojim borom ozelenite azil za pse. 'Napravit ćemo živu ogradu oko azila. S obzirom da su ljeta u Osijeku i do plus 35 stupnjeva našim psima će jako dobro doći hlad. Učinit ćete lijepu eko gestu i vaš će bor rasti skupa s našim psima', kazala je Ivana Crnoja iz Udruge za zaštitu životinje Pobjede. I dok mi skidamo ukrase s naših kućnih borova, priroda se pobrinula za one vanjske. Ima li na borovoj grančici ljepšega ukrasa od snijega?!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene