Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro Holdingov plan

Što je Juričan radio na sastanku s Benčić i Vukovićem? ''Nitko nije prolaznik, nema slučajnosti''

Aktualno Galerija Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 3 Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 1 Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 2 Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 4 Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sandra Benčić Galerija 1/5 >>
Nova perjanica ljevice Možemo utapa se u svakodnevnom pokazivanju nesposobnosti upravljanja metropolom. Dok se čeka plan za rekonstrukciju Holdinga, traju međusobne svađe i odnosi koji nisu temeljeni na zakonskim procedurama. Na sastancima je sudjelovao i performer Dario Juričan. Koja je njegova uloga, kako Holding funkcionira i koje je rješenje za dug u milijardama - objasnio nam je bivši član nadzornog odbora.

Danas nije gazda, ali s gazdama se itekako druži. Uslijed smjena u Holdingu na sastanku su se, uz Darija Juričana, našli i Nikola Vuković, bivši član uprave te Sandra Benčić, koordinatorica platforme Možemo.

U utorak Benčić tvrdi da je sastanak između nje i bivšeg člana uprave dogovorio Dario Juričan. I dok je zaista manje bitno tko je sastanak dogovorio, nije jasno što je na njemu radio Dario Juričan.

''On se našao slučajno u toj priči jer poznaje i mene i gospodina Vukovića, mislim da je imao apsolutno najbolju namjeru. To što je on ujedno i javna osoba se poklopilo, međutim mogao je biti bilo koji drugi zajednički poznanik'', pojašnjava Benčić.

Konkretna objašnjenja tek trebaju dati. Juričan poručuje: ''Vratio se s golfa. Malo boli ruka, loše palice. Do sutra taman prođe bol'', rekao je Juričan. Detalje je obećao na press konferenciji koja će biti u četvrtak. Savjetnike je uobičajeno imati, kaže bivši član nadzornog odbora i gradski zastupnik u klubu Milana Bandića, iako Juričan službeno - nije ništa, izvijestila je reporterka u Dnevniku Nove TV Petra Buljan.

''Nitko nije slučajni prolaznik, nema slučajnosti, uvijek je zapravo ako nije vidljiva, uvijek postoje nevidljive međuzavisnosti koje mi ne moramo znati'', pojašnjava Ljubo Jurčić, bivši član Nadzornog odbora Holdinga.

Svakom čovjeku koji ima plaću od 4000 kuna banka će automatski odobriti okvir minusa od 4000 kuna. Zagreb ima četiri milijarde prihoda, četiri duga. ''Ne treba time plašiti ljude, naravno da dug nije dobar'', dodaje Jurčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRATITE TRAG NOVCA Juričan o prikrivenom vlasništvu nad radijskim postajama: "Manipulator Plenković se pravi grbav, a državu za to boli kuki"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA PELJEŠKOM MOSTU A gdje su kacige i distanca? Juričan prijavio Plenkovića državnoj inspekciji: ''Što da je neki element pričepio njegov ego? Tragedija"

''Zagrebački Holding i Zagreb, kao svi drugi gradovi, radio ili ne radio, da tako kažem, ima u zakonu osigurane prihode i to daje komociju i vođenju Holdinga'', ističe Jurčić.

Holding u boljoj financijskoj situaciji obećala je nova vlast. Zato će ga rekonstruirati. S planom bi nova uprava, doznajemo, trebala izaći tijekom sljedećeg tjedna.

Više o Juričanu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene